Öteki Muhafazakarlık A. Çağlar Deniz  - Kitap

Öteki Muhafazakarlık

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
392
Barkod:
9786059801195
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Öteki Muhafazakârlık, görülen lüzum üzerine ortaya çıkan ve derdi olan bir kitaptır. Çalışmanın başlığı muhtemelen "beriki muhafazakârlık" da ne ola ki, sorusunu akla getirecektir. Beriki muhafazakârlıktan kastımız, ana-akım muhafazakârlık da diyebileceğimiz ve ülkemizde muhafazakârlık dendiğinde akla gelen siyaset tarzı ve gündelik eylemlerin hemen tümünü içeren bir kavramlar çıkınına tekabül etmekte. Öteki muhafazakârlıklar, bu çıkına sokmakta zorlanılanlar.
Bu iddialı başlığın altını dolduracağı düşünülen bölümler, akademi için oldukça genç bir yaş ortalamasına sahip, fakat yetkinliklerini alana mal olmuş eserleriyle ortaya koyan bir kadro tarafından kaleme alınmış. Kitabın içinde bulunan on ayrı bölümün sadece bir tanesi salt teorik çerçeveye ayrılmış. Geri kalan yazılar ise sahadan - bu sahanın zamanı bazen Cumhuriyetin kuruluş devirlerine, bazen ise hali hazırda yaşadığımız günlere denk gelmektedir - bolca besleniyor.
Muhafazakârlığın bir ideoloji olduğuna dair tartışmalar mevcutsa da, Öteki Muhafazakârlıklar kitabını oluşturan yazılar, muhafazakârlığı genellikle Oakeshott ifadesiyle "varolan bir alet çantasına aşinalık, alışkanlık, zihni bir eğilim" ya da Mannheim'ın dediği gibi "bir bilinç hali" olarak değerlendiriyor.
Bu değerlendirme çerçevesi, farklı siyasi dönemlerin muhafazakârane iş yapış tarzlarının yanı sıra modern muhafazakârlık, devrimci muhafazakârlık, muhafazakâr strateji, muhafazakâr moda, muhafazakâr eşcinsellik, Kürt muhafazakârlığı gibi pek çok tartışma mevzusunu bir arada sunabilmeyi sağladı.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
"Kadim"in Restitüsyonu ve "Kutsal"ın Restorasyonu
.
Muhafazakarlık ile Modern
.
lik–leşme Kavşağında Türkiye ve Tanpınar
.
Muhafazakar Bir Siyaset Biçimi Olarak Tek Parti Dönemi Revizyonları
.
Harikalar Diyarından Muhafazakar Masallar
.
Nihilizmin Gölgesinde Muhafazakarlık Yanılsamaları
.
Muhafazakar Eşcinseller: AK LGBTİ
.
Ulus–Devlet Ümmetçiliğine Dindar Muhafelet: Kürtmuhafazakarlıkları