İdari Yargı Kararlarında Çevresel Başvuru Hakkı Dr. İsmail Tazegül  - Kitap
İdari Yargı Kararlarında

Çevresel Başvuru Hakkı

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
515
Barkod:
9786258092707
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
446,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çevre hakkının yargısallaşması sürecinde hakkın öznelerine, kapsamına ve koruduğu değere yönelik yargısal yorum ve yargısal tartışmadaki derinlik çevresel başvuru hakkının kapsamını yakından etkileyen bir unsur olmuştur.
Bu kapsamda, idari yargıda görülen çevre davalarında alınan kararlardan yola çıkılarak, çevre hakkının yargı kararlarındaki yansıması inceleme konusu yapılmıştır. İdari yargı kararlarında çevre hakkına yaklaşım, çevresel başvuru hakkının kapsamına yönelik yargısal değerlendirmeler, insanla birlikte doğada yaşayan bütün canlıların çevre hakkına yönelik tartışmalar bağlamında, çevre davalarında sübjektif dava ehliyetine yönelik güncel tartışmalara idari yargı mercilerinin yaklaşımı, idari yargıda görülen çevre davaların incelenmesinde yargıcın performansı, re'sen araştırma ve inceleme yetkisini kullanmaktaki gayreti, çevre davalarının çözümündeki yetkinliği, bu davalarda alınan kararların çevre hakkı ihlallerini gidermedeki etkinliği, çevre davalarında yargıya erişimi ve dolayısıyla çevresel başvuru hakkının kapsamını etkileyen ehliyet ve maliyet (yargı harçları, keşif ve bilirkişi maliyetleri) kavramlarının bu davalara etkisi incelenmeye çalışılmıştır.
Çalışmada, idari yargı kararları kapsamında çevresel başvuru hakkına yönelik tespitlere odaklanıldığından, yoğun olarak konuya ilişkin yargı kararlarından yararlanılmıştır. Bununla birlikte, kapsamlı bir literatür taraması da yapılarak çalışmanın konusu pratik ve teorik kaynaklarla birlikte incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye'de Çevre Hakkı Düzenlemesi ve Kapsamı
.
Çevre Hakkı Kapsamında İdari Yargı Başvurusu
.
Çevre Davalarında Yargılama Süreci
Kitapla İlgili Kategoriler