Yiyecek ve İçecek Yönetimi Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa  - Kitap

Yiyecek ve İçecek Yönetimi

1. Baskı, 
Haziran 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
720
Barkod:
9786052540114
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
120,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüz yiyecek ve içecek sektöründeki tüketim eğilimlerine bakıldığında, "şık tasarım ve sunum", "sağlıklı ve iyi", "organik", "yüksek kaliteli", "çevreye duyarlı", "temiz," "doğal", "insan duyularına hitap eden", "katkısız", "hızlı, pratik ve kolay", "otantik" ve "sürdürülebilirlik" unsurlarının ön planda olduğu görülmektedir. Günümüz yiyecek ve içecek tüketim eğilimlerinin bu denli zengin, çeşitli ve karmaşık hale geldiği bir ortamda ticari yiyecek ve içecek operasyonlarının daha nitelikli, rekabetçi ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi konunun uzmanları tarafından bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak akademik bir bakışla değerlendirilmesi gerekmektedir, bu durum ise son derece önemlidir. Bu sebeple, turizm ile ilgili alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunan her kurumda yiyecek ve içecek yönetimi ile ilgili dersler bulunmakta ve çalışmalar yapılarak nitelikli bilgi üretilmekte, başta öğrenciler olmak üzere toplumun çeşitli kesimleri ile paylaşılmaktadır. Bu çalışma, belirtilen amaç doğrultusunda konunun uzmanları tarafından ciddi bir emek ve zaman harcanarak hazırlanmıştır.
Yirmi bir bölümden oluşan bu kitap sadece bir ders kitabı niteliğinde olmayıp, aynı zamanda akademik çalışma yapanlara ve alana ilgi duyanlar ile hâlihazırda bu sektörde faaliyet gösterenlere yönelik de ciddi bir kaynak niteliği taşımaktadır.
(Önsözden)