Türk Hukukunda ve Mukayeseli Hukukta Aynen İfa Talebi Başak Başoğlu  - Kitap
Türk Hukukunda ve Mukayeseli Hukukta

Aynen İfa Talebi

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
292
Barkod:
9786055865641
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde common law sisteminde aynen ifa talebi incelenmiştir. Öncelikle common law sisteminin aynen ifa talebine ilişkin farklı yaklaşımının daha iyi anlaşılabilmesi açısından aynen ifa talebinin tarihsel gelişimi ele alınmıştır.
Çalışmanın ikinci bölümünde civil law sisteminde ifa talebi incelenmiştir. Civil law sisteminde amaç, alacaklının sözleşmenin gereği gibi ifa edilmiş olması hâlinde elde edeceği menfaate tam olarak kavuşmasıdır. Bu nedenle, civil law sisteminde ifa mümkün olduğu sürece aynen ifa alacaklının esas talebi olarak düzenlenmiştir. Bununla birlikte, aynen ifa yaptırımının uygulanması çeşitli borçlar ve sözleşme tipleri açısından farklı sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle, çalışmanın ikinci bölümünde öncelikle ifa talebi verme, yapma ve yapmama borçları ile bazı özel sözleşme tipleri açısından ele alınmıştır.
Çalışmanın son bölümünde common law ve civil law sistemlerini uzlaştırıcı çözümler arayan hukuk uyumlaştırması belgelerinin aynen ifa talebine olan yaklaşımına yer verilmiştir. Kitap, bu konu hakkında bilgi sahip olmak isteyen okurlara yarar sağlayacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuk Uyumlaştırması Çalışmalarında Aynen İfa Talebi
.
Türk Hukukunda ve Diğer Bazı Civil Law Ülkelerinde Aynen İfa Talebi
.
Common Law Sisteminde Aynen İfa Talebi