İşletmelerde Verimlilik Ders Notları Prof. Dr. Adem Uğur  - Kitap

İşletmelerde Verimlilik Ders Notları

2. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
191
Barkod:
9786054229307
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Makro planda görülen bu gelişmelerin yanında hükümet politikaları, nüfus hareketleri, kalkınma ve rekabet stratejileri de ekonomik gelişmelerde verimlilik arayışını güçlendirmiştir.
Verimlilik konusuna en fazla önem verilmesi gereken yer ise işletmelerdir. Çünkü işletmeler ekonomik büyüme ve kalkınmanın temelini oluştururlar. Şayet bir ekonomide yer alan işletmeler kendi içlerinde verimliliği gerçekleştirmişler ise toplam ekonomik verimlilikte kendiliğinden gerçekleşecektir.
İşletmelerin düşük verimlilik tuzağına düşmeleri durumunda ise hem rekabet ortamında fazla ayakta kalamayacaklar, hem de ekonomik anlamda gelişmeden söz edilmeyecektir. Bu nedenle işletme yöneticilerinin, verimlilik konusunda bilinçli yönetim sergileyebilmeleri için; tüm dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek, optimal bileşenli üretim süreçleri oluşturmaları gerekmektedir. Bu kitap, literatürde bu alandaki boşluğu doldurmak amacıyla hazırlanmıştır. Öğrenciler ve öğretim üyeleri için tartışmasız bir başvuru kaynağıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Verimlilik Kavramı ve Anlamı
.
Verimliliğe Yakın Kavramlar
.
Verimlilik Çeşitleri ve Ücretler
.
Verimliliği İçi Faktörler
.
İştelme Dışı Faktörler
.
Verimlilik Denetimi
.
İnsan Kaynağının Verimli Yönetimi
.
Verimliliğin Arttırılması
.
Verimlilik Kültürü