Donanım Tanımlama Dili VHDL ve FPGA Uygulamaları  Dr. İbrahim Savran  - Kitap
Donanım Tanımlama Dili

VHDL ve FPGA Uygulamaları

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
320
Barkod:
9786059594165
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
540,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, sayısal devre tasarımı bilgisine sahip bireylerin donanım tanımlama dili VHDL'i öğrenerek FPGA kartlarında modern tasarımlar yapmak isteyenler için hazırlanmıştır.
Kitapta, önce VHDL'in gramer yapısı ele alınmıştır; daha sonra VHDL'in temel yapıları, mantıksal devre tasarımının ana konuları olan "kombinezonsal devreler" ve "ardışıl devreler" üzerinden örneklendirilmiştir.
Kitap, hem ilgili dersler hem de sektör çalışanları için önemli bir kaynak eser niteliğindedir; "Bilgisayar Mühendisliği" ve "Elektrik-Elektronik Mühendisliği" bölümlerinin müfredatına uygun hazırlanmıştır. Donanım tanımlama dilini kullanarak mantıksal devre tasarımı yapılması elektronik ve bilgisayar sektöründe önemli konulardan birisidir.
Kitapta, VHDL kodlama ve sayısal tasarım yöntemleri birarada ele alınmıştır. Konular ve örnek tasarımlar kolaydan zora olacak şekilde düzenlenmiştir; ayrıca bütün konular örnek projelerle desteklenmiştir.
Bu çalışmada, FPGA yongaları ve geliştirme kartlarının temel özelliklerinin yanısıra, FPGA'ların iç yapısı hakkında da bilgi verilmiştir. Konularla ilişkili olarak yaklaşık 60 proje hazırlanmıştır. Ayrıca şifreleme, sınıflandırma ve filtre tasarımı olmak üzere ileri düzey tasarımlar ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)