İdare Etmek mi? Yönetmek mi? Sevinç Engin  - Kitap

İdare Etmek mi? Yönetmek mi?

1. Baskı, 
Haziran 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
368
Barkod:
9789753224673
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yönetim Gelişmenin Doğru Örgütlenmesidir. Türkiye birçok alanda yönetim örgütlenmesi içerisindeki bir ülkedir. Yönetsel sorunların halledilemediği birçok alanda gereken faydanın elde edilememesi söz konusudur. O nedenle yönetim olgusu bizim tartışma gündemimiz içerisinde bütün yönleriyle yer almalıdır.
Sevinç Engin bu kitapta çok farklı disiplinlerden yönetim deneyimi olan kırk sekiz kişinin görüşlerini bir araya getiriyor. Aralarında askerlerin, siyasetçilerin, iş dünyasından bireylerin, bilim adamlarının ve medya mensuplarının bulunduğu bu kişilerle, yaşamın her alanından yönetim örneklerini, zaaflarını, beklentilerini irdeliyor. Ve 21. yüzyılda çağdaş yönetimin doğrularını aramak için yola çıkıyor. Devlet yönetiminde Ankara merkezli modelin yetersizliğinin sorgulanmasını sağlıyor. Merkezden ve yerinden yönetim ele alınıyor.
Yönetimde yaşanan dönem hataları, değişmesi gerekenler ortaya koyulup, doğru yönetim uygulamalarının arayışları ele alınıyor. Yeni dönemin değişen nitelikleri ve buna bağlı yapılması gerekenler irdeleniyor. Bu özellikleriyle yönetimin, gelişmenin doğru örgütlenmesinin aracı olduğu ortaya konuluyor