Örselenen Çocuklar Çocuğun Aile İçi İstismarı ve İhmali Prof. Dr. M. Tevfik Odman, Dr. Lütfiye Odman  - Kitap

Örselenen Çocuklar Çocuğun Aile İçi İstismarı ve İhmali

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
300
Barkod:
9786050507942
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çocuk istismarı ve ihmalinin temelinde, ülkelerin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan kaynaklanan yoksulluk yatmaktadır. Yapılan araştırmalar ço¬cukların en çok yoksul ülkelerde ve yoksul ailelerde istismara maruz kaldığını ve ihmal edildiğini göstermektedir. Halen Dünya'ya hâkim olan sömürü düzeni değişmedikçe, ülkelerde gelir dağılımında eşitsizlik giderilmedikçe, gelir adaleti sağlanmadıkça, yoksul aile çocukları aile içi istismar ve ihmal yanında, ayrıca yoksulluğun getirdiği yoksunluklar içinde daha yıllarca yaşamak zorunda kalacaklardır. Yoksulluğa ilave olarak, ülkelerin tüm çabalarına rağmen çocuklara yönelik zararlı geleneksel uygulamaların önü alınamamakta, geleneklere bağlı toplumların direnci kırılamamaktadır.
Aile mahremiyetinin korunması inancı ve çabası, sorunun çözümlenmesini engellemekte, dolayısıyla ülkeler tarafından alman yasal ve yönetsel tedbirlerin uygulanmasını güçleştirmektedir. Bu koşullar devem ettikçe, çocuk istismarı ve ihmali ile çocuklara yönelik zararlı geleneksel uygulamalar, diğer ülkelerde oldu¬ğu gibi ülkemizde de devam edecek gibi görünmektedir.
İster kadına, ister erkeğe, isterse çocuğa karşı olsun şiddet insan haklan ihlalidir. Şiddetin her türünden, her ortamda korunmak tüm çocukların temel hak¬kıdır. Çocukların istismara karşı korunması, ebeveynler yanında devletler ve uluslararası toplum tarafından da üstlenilmesi gereken insani bir sorumluluktur. Ne türde olursa olsun, ister fiziksel isterse duygusal veya cinsel istismar olsun, çocuğun tüm yaşamını derinden etkileyen, güvenli ve başarılı bir birey olmasını engelleyen çocuk istismarı ve ihmali hiçbir gerekçeyle mazur görülemez ve görülmemelidir.
(Girişten)