Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:47 Ekim 2013 Prof. Dr. Bahri Öztürk

Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:47 Ekim 2013

1. Baskı, 
Ekim 2013
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
46
Barkod:
1309432713106
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
9,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Fasikül dergisinin Ekim sayısı siz değerli okuyucuları ile buluşmaktadır. Bu sayıda da birbirinden değerli yazarların önemli makaleleri, izlenimleri ve karar incelemeleri yer almaktadır. İlk olarak Bilimsel İzlenimler bölümünde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Üstün’den Editör’e Mektup; İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerimizden Abdullah SOĞUKPINAR’dan Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu Ziyareti Üzerine İzlenimler konulu yazılar yer almaktadır.
Ardından Makaleler Bölümünde Canlı Hakları üzerine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Üstün ve Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Arş. Gör. İmge KUZGUN tarafından hazırlanmış çok değerli bir çalışma olan Hayvan Hakları İçin Yeni Bir Umut “İnsan Olmayan Kişi” Kavramı konulu makale; Kriminoloji alanında ise CEHAMER personelimiz Yrd. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu tarafından hazırlanmış kıymetli ve zahmetli bir çalışmanın ürünü olan Öğretmenlerin Öğrencilerine Uyguladığı Şiddet ve Bazı Değişikliklerle İlişkilerinin İncelenmesi konulu makale siz değerli okuyucularımız ile buluşmaktadır.
Karar İnceleme Bölümünde ise Yargıtay 5. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi ve Kocaeli Üniversitesi Kamu Hukuku Doktora Öğrencisi Caner Gürühan tarafından hazırlanmış İtiraz Merciin Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararını İnceleme Yetkisinin Kapsamı konulu karar inceleme ile Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Jorina Suckow tarafından hazırlanmış ve 2013 yazında Kuşadası’nda CEHAMER bünyesinde organize edilmiş olan 16. Uluslararası İnsan Hakları Akademisi’nde sunulmuş Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Kapsamında Engelli Bireylerin Korunmasına İlişkin Yükümlülükler konulu karar inceleme yer almaktadır. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu Ziyareti Üzerine İzlenimler, Abdullah SOĞUKPINAR
.
Hayvan Hakları İçin Yeni Bir Umut “İnsan Olmayan Kişi” Kavramı, Doç. Dr. Çağatay ÜSTÜN – Arş. Gör. İmge KUZGUN
.
Öğretmenlerin Öğrencilerine Uyguladığı Şiddet Türleri ve Bazı Değişkenlerle İlişkilerinin İncelenmesi, Assist. Prof. Münevver MERTOĞLU
.
İtiraz Merciinin Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararını İnceleme Yetkisinin Kapsamı, Caner GÜRÜHAN
.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Kapsamında Engelli Bireylerin Korunmasına İlişkin Yükümlülükler – AHİM, Dordevic – Croatia KARARI, No. 41526–10 –24.7.2012, Jorina SUCKOW