Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:35 Temmuz 2009 Cemre Kocaçimen

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:35 Temmuz 2009

1. Baskı, 
Temmuz 2009
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
335
Barkod:
1306980209075
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Bu sayımızda da uygulamada sıkça karşımıza çıkabilecek konuları tartışan, değerlendiren yazılarla karşınızdayız.
Bu noktada öncelikle, yargı kararlarıyla hukukumuzda yerleşmeye başlayan “Mobbing” kavramıyla ilgili olarak Ayşe Altıparmak ve Deniz Küzeci’nin ortaklaşa hazırladığı yazıya dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Hakemli makalesiyle Fatih Birtek; başta Talih Uyar olmak üzere, yol gösteren yazılarıyla H. Erol Akyazgan – A. Emrah Akyazgan, Mustafa Akın, Eren Toprak, Soner Altaş, Mehmet Sarı; karar incelemesiyle Cüneyd Altıparmak ve her zaman olduğu gibi öneri dolu yazılarıyla bize destek veren Hasan Dursun bu sayımızın yazarları… Bu kapsam-da geçen sayımızda Yargıtay 7. Ceza Dairesinin daha önce hiçbir yerde gündeme gelmeyen, güncel bir kararını paylaşan ve söz konusu kararın incelemesini yapan Hüsamettin Uğur’a da teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.
Ayrıca, Remzi Özmen “Terazi’nin Dengesi” adlı köşesinde, “Hukuku Aile Kararnamesinin Kısa Tarihi” başlığıyla “Osmanlı Mebusan Meclisi Reisi Halil Menteşe’nin Anıları”na bir kez daha dönerken; Mehmet Akif Tutumlu, bir Yargıtay kararını “Yeminin Edasında Biçimsel Koşullar (Yemin Merasimi)” başlığıyla “Medeni Usul Hukuku Uygulamaları” adlı köşesine taşıyor.
İlgiyle izlenen “Hukuk Tarihimizden Portreler” köşemizde ise Galip Doğan, yaklaşık beş yıl önce yitirdiğimiz Ord. Prof. Sulhi Dönmezer’i tanıtırken; “Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları” adlı köşesinde Rüknettin Kumkale, “Vergi Hukukumuzda Pişmanlık Müessesesini” ele aldıktan sonra “Vadeli Çeklerin Reeskontu” ile ilgili soruya da yanıt veriyor.
Bildiğiniz gibi, hem Meclis tatile giriyor hem “Adlî Tatil” başlıyor. Ama Terazi Hukuk Dergisi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz…(Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Fatih BİRTEK:Tam Yargı Davalarında Fazlaya İlişkin Hakların Saklı Tutulması ve Anayasa Mahkemesi’nin 12.06.2008 Tarihli Kararı
.
Halil Erol AKYAZAN –Ahmet Emrah AKYAZAN:Bankalardaki Döviz Tevdiat Hesaplarının Sahiplerine Geri Ödenmesi İle İlgili Sorunların Borçlar Hukuku Kapsamında Değerlendirilmesi
.
Ayşe ALTIPARMAK – Deniz KÜZECİ:Türk Hukukunda Yeni Bir Kavram: İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing)
.
Mustafa AKIN:Hiç veya Süresinde İlk İtiraz Olmadığı Halde TTK Uyarınca Verilen Gönderme Kararlarının Bağlayıcılığı
.
Talih UYAR: Tahliye Sırasında Kiralananda Karşılaşılan Üçüncü Kişi Hakkında Yapılacak İşlem (İİK m. 276)
.
Cüneyd ALTIPARMAK:Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararına İtirazın Mahiyeti (Karar Tahlili; YCGK 3.2.2009 – 2009
.
4–13 E., 2009
.
12 K.)
.
Eren TOPRAK:Kamu İhale Mevzuatında Yasaklama Kararına İlişkin Bazı Hüküm ve Düzenlemelerin Değerlendirilmesi
.
Soner ALTAŞ:Arsası Kendilerine Ait Olmayan Konut Yapı Kooperatiflerine Yapılan İnşaat Taahhüt İşlerinin Katma Değer Vergisinde Gelinen Son Nokta
.
Hasan DURSUN:İdari Yargı İlamlarının Uygulanmamasından Dolayı Açılacak Tazminat Davaları Zamanaşımına Uğrar mı?
.
Mehmet SARI:Yabancı Tüzel Kişiliğe Sahip Ticaret Şirketleri Türkiye’de Taşınmaz Edinebilir mi?
.
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN:Hukuku Aile Kararnamesinin Kısa Tarihi
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif TUTUMLU:Yeminin Edasında Biçimsel Koşullar (Yemin Merasimi)
.
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip DOĞAN:Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer (1918–2004)
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin KUMKALE:Vergi Hukukumuzda Pişmanlık Müessesesi – Soru–Cevap (Vadeli Çeklerin Reeskontu)
.
Yargı Kararları