Türk Ceza Hukuku'nda Zimmet Suçu Dr. Güneş Okuyucu Ergün  - Kitap

Türk Ceza Hukuku'nda Zimmet Suçu

1. Baskı, 
Mayıs 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
231
Barkod:
9789944794015
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ekonomik suçlar grubunda yer alan ve uygulamada sıkça rastlanan suçlardan biri olan zimmet suçu, bir yandan devletin malvarlığına ilişkin menfaatlerini ihlâl ederken diğer yandan kamu görevlilerinin toplum nezdindeki itibarlarının sarsılmasına neden olan bir suçtur. Belirtilen etkileri, uygulamada sıkça karşılaşılması ve yapısının karmaşıklığı, zimmet suçunu, üzerinde durulmaya değer önemli bir suç haline getirmektedir.
Zimmet suçu, Türk Ceza Kanunu'nun yanısıra, 4389 sayılı mülga Bankalar Kanunu'nda olduğu gibi, 5411 sayılı yürürlükteki Bankacılık Kanunu'nda da ayrıca düzenlenmiştir. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nda bankacılık zimmeti ve zimmet benzeri suç olarak adlandırılabilecek iki farklı zimmet suçu yer almaktadır. Bu kitapta hem Türk Ceza Kanunu'nda yer alan zimmet suçu hem de Bankacılık Kanunu'nda düzenlenen zimmet suçları incelenmektedir. Kitap üç bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde, kamu idaresi, kamusal faaliyet ve kamu görevlisi kavramlarının anlamları ve kapsamları araştırılmaktadır. İkinci bölümde, Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen zimmet suçu, karşılaştırmalı hukuktan da yararlanılarak incelenmektedir; üçüncü bölüm ise, Bankacılık Kanunu'nda düzenlenen zimmet suçlarına ayrılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu İdaresi
.
Kamusal Faaliyet
.
Kamu Görevlisi
.
Fiili Kamu Görevlisi
.
Diğer Mevzuata Göre Kamu Görevlisi Gibi Cezalandırılanlar
.
Türk Ceza Kanunu'nda Zimmet Suçu
.
Güveni Kötüye Kullanma, Görevi Kötüye Kullanma, Dolandırıcılık ve Hırsızlık Gibi Suçlarla İlişkisi
.
Bankacılık Kanunu'nda Zimmet Suçu
.
Bankacılık Zimmeti
.
Zimmet Benzeri Suç