SUI Generis Adli Hakimlik Çözümlü Hukuk Soruları (2 Cilt) Mehmet Remzi, İlker Şahin  - Kitap
SUI Generis

Adli Hakimlik Çözümlü Hukuk Soruları

(2 Cilt)

3. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1952
Barkod:
9786054655540
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Birbirini takip eden iki ciltten oluşan SUI GENERIS Adli Hâkimlik Çözümlü Hukuk Soruları Kitabı, büyük çoğunluğu akademisyen olan kendi alanlarında uzman hukukçular tarafından hazırlanmış özgün sorulardan oluşmaktadır. Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı için hazırlanmış bulunan bu eserde yer alan tüm özgün sorular, her biri alanının uzmanı yetkin yazarlarca uzun süren bir çalışma sonucunda üretilmiştir. Bu oluşum sürecinde günümüze kadar çıkmış tüm Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı soruları değerlendirilerek aynı düzey yakalanmaya çalışılmış ve ÖSYM'nin sorduğu sorulara uygun soru biçimi kullanılmıştır.
Ortaya konulan 3127 adet özgün sorunun akademik bir bakış açısıyla bilimsel bir süzgeçten geçirilmiş olması, bu çalışmanın önemli bir ayrıcalığı ve kendine özgülüğüdür. Bu eseri diğerlerinden ayıran bir diğer özelliği ise her bir bilim dalının konu bazlı ele alınmış olmasının yanında kanun sistematiğinin takip edilerek okuyucunun konu anlatımı içeren başka esere başvurmaksızın konuyu kavratacak öğretici nitelik taşıyan doyurucu açıklamalarla desteklenmesidir.
Yazarların büyük çoğunluğunun aynı zamanda akademisyen olması nedeniyle açıklamalarda kullanılan yöntem, okuyucuya, soru çözerken konuyu kavramasında önemli bir avantaj sağlayacaktır. Böylelikle, okuyucunun genel eserlerden elde ettiği bilgileri hazırlanan sorularla tekrar edebilmesi, varsa bilgi eksikliğinin giderilmesi yanında tatmin edici bir cevaba ulaşabilmesi amaçlanmış, okuyucunun bu eserden maksimum faydayı sağlayabilmesi sağlanmaya çalışılmıştır.
Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı'nda çıkabilecek tüm kamu hukuku ve özel hukuk sorularını kapsayan bu eser, en son mevzuat değişikliklerine göre hazırlanmıştır.