Öğretmenin 55 Altın Kuralı Ron Clark  - Kitap

Öğretmenin 55 Altın Kuralı

1. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
184
Barkod:
9786059800693
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ron Clark, en başarısız öğrencilerin olduğu geri kalmış yörelerdeki okullarda başladı öğretmenlik mesleğine. Çocukların öğrenmeye en ufak ilgileri yoktu ve o ana dek hiç kimse ellerinden tutmamıştı. Bu boş vermiş çocukları nasıl disiplin altına sokacak, onları nasıl düşünceli ve meraklı öğrencilere dönüştürecekti? Öğrencilerin bazı temel kuralları öğrenmeleri gerektiğini anlamakta gecikmedi. 55 maddeden oluşan bir liste derledi ve hemen uygulamaya koyuldu. Bazı konularda müfredatın iki yıl gerisinde kalmış görünen öğrencileri, açığı kapatıp öne bile geçmişlerdi ve derslerini seviyorlardı artık. Üstelik çok da önemli bir şey kazanmışlardı: Özgüven.
İşte bu 55 ders, deneyim ve uygulamalardan süzülerek Clark'ın yaşamak ve başkalarıyla iletişim kurmak için 55 Altın Kural olarak tanımladığı maddelere dönüştü.
Öğretmenin 55 Altın Kuralı, nasıl teşekkür edileceğinden mülakatta başarılı olmaya, yaşam kurallarıyla ilgili her şeyi öğrencilere öğretmeleri için hem anne babalara hem de eğitimcilere dersler veriyor.
Bu kısa ve değerli kitabın her eğitimcinin ve anne babanın kitaplığında bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Aslında Öğretmenin 55 Altın Kuralı yaşamı bir öğrenme deneyimi olarak gören herkes için de geçerli.
(Tanıtım Bülteninden)