Türkiye Finansal Raporlama Standartları Uygulamaları Bağımsız Denetim Prof. Dr. Hayrettin Usul  - Kitap
Türkiye Finansal Raporlama Standartları Uygulamaları

Bağımsız Denetim

2. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
334
Barkod:
9786055216597
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle eskisine oranla daha geniş çevrede kendini hissettiren bağımsız denetim; bu çalışmada detaylı olarak ele alınmıştır. Kitap on altı bölümden oluşmaktadır. Bölüm sayısının fazla olmasının nedeni ise, her bir bağımsız denetim faaliyetinin okuyucuya ve kullanıcıya kolaylık olması bakımından ayrı ayrı incelenmesinden kaynaklanmaktadır.
Kitabın birinci bölümünde işletmeler tarafından hazırlanan finansal tabloların denetlenmesindeki amaçlar irdelenmiş, ikinci ve üçüncü bölümde de genel olarak denetim ve denetçi kavramları ele alınmıştır. Kitabın dördüncü bölümünde denetim standartları incelenirken, beşinci bölümünde ise denetim ilkeleri detaylı olarak irdelenmiştir. Kitapta altıncı bölüm ise denetim süreci genel olarak anlatılmış ve bu süreç daha sonraki bölümlerde ayrı ayrı bölümler olarak detaylı bir şekilde okuyucuya aktarılmıştır.
Kitabın son bölümü olan on altıncı bölümde denetim çalışmaları uygulamalı olarak verilmiştir. Uygulama Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na göre yapılmıştır. Bu bölümde bilanço ve gelir tablosu hesapları Türkiye Finansal Raporlama Standart'larına uygun olarak biçimlendirilmiş daha sonra standartların istediği şekilde uygulamaları yapılmıştır. Bu uygulama yapılırken teoriden mümkün olduğu kadar kaçınılmış, okuyucuya bol örnekli ve anlaşılır şekilde verilmesine azami ihtimam gösterilmiştir
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Tabloların Denetlenmesindeki Amaçlar ve Gerekliliği
.
Denetim Türleri ve Denetime Tabi Kuruluşlar
.
Denetçiler
.
Denetim Standartları
.
Denetimin İlkeleri
.
Denetim Süreci
.
Analitik İnceleme
.
Denetim Planlanması
.
İç Kontrol Sistemi ve Değerlemesi
.
İç Denetim ve İç Denetçi
.
Denetim Kanıtları
.
Denetim Teknikleri
.
Denetimde Örnekleme ve Örnekleme Yöntemleri
.
Denetimin Tamamlanması
.
Denetimin Raporlar
.
Hesapların Denetimi