Değişen Dünyada Türk Dış Politikası Yrd. Doç. Dr. Murat Ercan  - Kitap

Değişen Dünyada Türk Dış Politikası

1. Baskı, 
Şubat 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
442
Barkod:
9786053954255
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
182,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Geçmişten günümüze Türk dış politikası, gerçekleşen küresel önemdeki olaylara ve hızla değişen koşullara paralel olarak, sahip olduğu yeni anlayış çerçevesinde sürekli olarak tartışıla gelmektedir. Özellikle Soğuk Savaş sonrası döneme kadar, Türk dış politikası içe kapalı bir seyir izlemiştir.
Bu süreçte Türk karar vericileri; terör, Kürt, Kıbrıs ve Ermeni sorunları gibi temel çatışmaları çözüme kavuşturmak için uğraşmışlardır. 2000'li yıllarda Türkiye, coğrafî, siyasî, ekonomik ve kültürel anlamda çok boyutlu jeopolitik konumu sebebiyle; bölge–merkezli çok yönlü bir dış politika izleyecek güçlü bir ülke olma imkânı yakalamıştır.
Çünkü Türkiye Balkanlar, Kafkasya ve Orta–Asya stratejik koridoru vasıtasıyla Asya–Pasifik Bölgesi'ne siyasî ve ekonomik olarak uzanabilecek büyük bir hinterlanda sahiptir. "Değişen Dünyada Türk Dış Politikası" başlığını taşıyan bu kapsamlı çalışma, Türkiye'nin alanlarında uzman akademisyenlerini bir araya getirmiştir. Türk dış politikasını farklı açılardan yorumlayan on altı özgün makalenin yer aldığı bu eser, Türkiye'de konu ile ilgilenen tüm çevrelerin takdirini alacaktır.