İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı Taksiratlı ve Hileli İflas Hasan Özkan  - Kitap
İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı

Taksiratlı ve Hileli İflas

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
127
Barkod:
9786054847402
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Açıklamalı - İçtihadı İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı adlı yapılan on beşinci kitabını oluşturan işbu yapıt da İcra ve İflas Yasasının 310. Maddesinden 330. (dahil) maddesine kadar hükümleri inceleme konusu yapılmıştır.
Bu çalışmada, Taksiratlı İflas, Hileli İflas, Adi İflas, Borçlunun Hileli İflasta Ceza Davası, Adi Müflisin İtibarının İadesi (Yerine Gelmesi), İtibarın Yerine Gelmesi Kararının İlanı, Ölümden Sonra İtibarın Yerine Gelmesi, İtibarın Yerine Getirilmesi Davası, Olağanüstü Durumlarda Olağanüstü Süre Verilmesi Davası, Olağanüstü Sürenin Uzatılması, Olağanüstü Sürenin Kaldırılması Davası, Olağanüstü Durumlarda Tatil, İcra ve İflas Yasasındaki Parasal Sınırların Artırılması açıklanmış, bu işlem ve davaların yapılma ve açılma koşulları ile alacaklı, borçlu ve 3. kişilerin durumları, mahkeme ve icra dairelerinde göz önünde tutulacak hususlar ile sunulacak deliller ve ispatlama yolları ayrı ayrı inceleme konusu yapılmış, dava ve başvuru dilekçe örnekleri ile Yargıtay'ın yerleşmiş kararları da her konunun sonunda gösterilmiştir.
İcra ve İflas Yasa madde hükümlerinin yukarda sözünü edilen İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı yapıtın biçim ve yöntemi göz önünde tutularak açıklanmasında titizlik gösterilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İcra Mahkemesinde Uygulanacak Basit Yargılama Usulü
.
Taksiratlı İflas
.
Hileli İflas
.
Borçlunun Hileli İflasta Ceza Davası
.
Adi Müfliste İtibarın Yerine Gelmesi
.
İtibarın Yerine Getirilmesi İsteği Hakkında Dava
.
Olağanüstü Süre (Mühlet) nin Uzatılması
.
Olağanüstü Süre (Mühlet) nin Kaldırılması Davası
.
İcra ve İflas Yasasında Belirtilen Parasal Sınırların Artırılması
Kitapla İlgili Kategoriler