Tamamı Örnek Olaylarla Açıklanmış Pratik Ceza Hukuku (Genel Hükümler) Öğr. Gör. Fatih Birtek  - Kitap
Tamamı Örnek Olaylarla Açıklanmış

Pratik Ceza Hukuku

(Genel Hükümler)

2. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
226
Barkod:
9786054420469
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma ceza hukukunun temel kavramlarını, zorunlu olmadıkça teorik açıklamalardan kaçınarak ve mümkün olduğu kadar az atıf ve dipnota yer vermek suretiyle hazırlanmıştır. Bu yönüyle çalışma, ceza hukukunun genel kavramlarını, teori ve pratikteki örneklerle açıklayan bir çalışmadır.
Bu çalışmada yer verilen örneklerin büyük bir çoğunluğu Yargıtay'ın ilgili ceza daireleri ve Ceza Genel Kurulu kararlarından alınmıştır. Ayrıca Yargıtay kararlarının yanında, yetkin ceza hukukçularının telif etmiş olduğu eserlerde yer alan örneklerden de faydanılarak, ceza hukuku kavramları pratik ve akıcı bidr şekilde açıklanmaya gayret edilmiştir.
Bu sebeple, Pratik Ceza Hukuku isimli kitap, ceza hukukunun temel kavramlarını örnekler yardımıyla pratik bir biçimde öğrenmek isteyen Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yanında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ve müfredatında Ceza Hukuku dersine yer veren Polis Akademisi, Polis Meslek Yüksek Okulları ve diğer Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin, Komiser Yardımcılığı Kursu Sınavına ve kariyer sınavlarına (Adli/İdariHakimlik ve Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu) hazırlanan öğrenciler için, amaca uygun ve kolay anlaşılabilir bir kitap niteliği taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ceza Hukukun İşlevi ve Uygulaması
.
Suç Genel Teorisi
.
Yaptırımlar
.
Dava ve Cezayı Düşüren Sebepler