Üniter ve Federal Devletlerde Yerel Yönetimler Latin Amerika Ülkeleri Üzerinden Bir İnceleme Arş. Gör. Ünal Yıldız  - Kitap

Üniter ve Federal Devletlerde Yerel Yönetimler

Latin Amerika Ülkeleri Üzerinden Bir İnceleme

1. Baskı, 
Kasım 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
278
Barkod:
9786057542663
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, iki üniter ve iki federal devlet olmak üzere, dört Latin Amerika devletinde yerel yönetimler incelenmiş. Bu devletler Kolombiya, Peru, Brezilya ve Meksika'dır ve ilgili devletler nüfus, yüz ölçümü kriterlerine göre seçilmiş. Çalışmada öncelikle üniter devlet ve federal devlet biçimleri açıklanmış ve bu devlet biçimlerinde yerel yönetimlerin durumu ele alınmış.
Çalışmanın devamında ise Üniter Latin Amerika devletleri arasında bulunan Kolombiya ve Peru'da merkezi idare ve yerinden yönetim ilkelerinin nasıl uygulandığı ve yerel yönetim birimlerinin teşkilatlanması, görevleri ve yetkileri incelenmiş. Federal Latin Amerika devletleri arasında yer alan Brezilya ve Meksika'da ise ilgili devletlerin federal yapısı, bu devletlerde federal yönetimin yetkileri, federe devletler, federe devletlerin yetkileri ve yerel yönetim birimlerinin teşkilatlanması, görevleri ve yetkileri incelenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Üniter Devlet, Federal Devlet Ve Yerel Yönetimler
.
Üniter Latin Amerika Devletlerinde Yerel Yönetimler Federal Latin Amerika Devletlerinde Yerel Yönetimler