Butik Otel İşletmeciliği (Ayvalık Cunda Ortunç Otel Örneği) Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz  - Kitap

Butik Otel İşletmeciliği

(Ayvalık Cunda Ortunç Otel Örneği)

1. Baskı, 
Temmuz 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
236
Barkod:
9786054940387
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Turizm endüstrisinin içinde dikkatle incelenmesi gereken sektör ise; konaklama sektörüdür. Çünkü potansiyel tatil ve seyahat kullanıcıları zamanlarının büyük kısmını bu işletmelerde geçirmekte ve bütçelerinin yarıdan fazlasını buralarda harcamaktadırlar. Bu noktada tüketiciler; otel hizmetinin kalitesini ve markasal değerini fayda-maliyet analizi yaparak seçmektedirler. Soyut ürün olma özelliği taşıyan hizmetin kullanımından tüketiciler farklı tatmin duyguları yaşarlar. Bu nedenle; günümüzde tüketici tercihleri noktasında “otel işletmeciliği” kavramı öne çıkmakta ve değer bulmaktadır.
Değişen turizm eğilimleri, turist taleplerindeki farklılaşma, ağırlaşan rekabet koşulları işletmelerin farklı ürün ve hizmet sunumuna yönelmesini zorunlu kılmıştır. ‘Butik otel işletmeleri’ bu noktada devreye girerek, kişiye özel ve kaliteli hizmet sunumu ile turizme fark katmaya çalışmaktadır. Turistleri hem samimi bir ortamda ağırlamakta, hem onlara tarihi bir mekanda konaklama fırsatı vermekte, hem de yörenin yaşam tarzını yakından gözlemleyebilme şansına olanak tanımaktadırlar. Fakat, bir işletmenin bütün müşteri gruplarına yönelik ürün ve hizmet üretmesinin hem çok zor hem de maliyetli olmasından dolayı işletmelerin, kendilerine belirli müşteri gruplarını hedef pazar olarak saptamaları gerekli olmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Turizm Endüstrisi ve Konaklama İşletmelerine Genel Bakış
.
Konaklama Sektöründe Yeni Bir Kavram; Butik Oteller, Özellikleri ve Farklı Yönleri
.
Butik Otel İşletmelerinde Ürün ve Pazarın Analizi
.
Butik Otel İşletmelerinde Tutundurma Faaliyetleri
.
Butik Otel İşletmelerinde Kuruluş Yeri Maliyet Kalemleri, Kapasite Planlama Süreci, Oda Satışları ve Dikkat Edilecek Noktalar
.
Butik Otel İşletmelerinde Rezervasyon Sistemleri, Sosyal Medya ve Uygulama Alanları
.
Butik Otelcilik Alanında Yeni Bir Kavram; Ekolojik Oteller, Uygulama Örnekleri ve Karakteristik Özellikleri
.
Bir Butik Otel Örneği; Ayvalık Cunda Ortunç Otel ve Ekolojik Uygulama Örnekleri
.
Butik Otel İşletmeciliği ve Geleceğe Ait Beklenti ve Projeksiyonlar