Kat Mülkiyetinde Ortak Yerlerin Tâbi Olduğu Hukuki Rejim Arş. Gör. Şerife Aksan Nar  - Kitap

Kat Mülkiyetinde Ortak Yerlerin Tâbi Olduğu Hukuki Rejim

1. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
184
Barkod:
9789750235078
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
295,00
İndirimli (%40):
177,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kat mülkiyeti sisteminde çok sayıda insan bir binada bağımsız bölüm maliki veya bu bölümlerden herhangi bir surette yararlanan sıfatıyla bir arada yaşamaktadır. Sosyal ve kültürel yönlerden birbirinden farklı insanların aynı yapının bağımsız bölümlerinde bir arada yaşamasının sonucu olarak pek çok sorun gündeme gelmektedir.
Yargıtay kararlarına da konu olduğu gibi hak sahiplerinin tamamının kullanma ve yararlanma hakkına sahip olduğu ortak yerlerle ilgili uyuşmazlıkların sıkça ortaya çıktığı görülmektedir. Ortak yerlere ilişkin uyuşmazlıklarla sıklıkla karşılaşılması, bağımsız bölüm maliki veya hak sahiplerinin ortak yerlerde diğer maliklerin hak ve çıkarlarıyla bağdaşır şekilde davranmaları yükümlülüğünü ihlal etmelerinin bir sonucudur.
Çalışmamızın amacı herkesin kullanma ve yararlanma hakkına sahip olduğu ortak yerlerin tabi olduğu hukuki rejim hakkında bilgi vermek ve ortak yerlerle ilgili uyuşmazlıkların çözümüne katkı sağlamaktır. Çalışmamızda Kat Mülkiyeti Kanunu’nun ortak yerlere ilişkin hükümleri bu kapsamda incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kat Mülkiyeti ve Ortak Yerler
.
Kat Maliklerinin Ortak Yerlere İlişkin Hak ve Yükümlülükleri
.
Ortak Yerlere İlişkin Yükümlülüklere Uyulmasını Sağlayacak Tedbir ve Yaptırımlar