Kamulaştrırma Bilirkişiliği Doç. Dr. Ahmet Başözen  - Kitap

Kamulaştrırma Bilirkişiliği

1. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
170
Barkod:
9786051469393
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
70,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada bilirkişilik kurumu tüm yönleriyle incelenmeyip; sadece kamulaştırma davalarında özellik arzeden durumlar özel hukuk yargılaması çerçevesinde ele alınmıştır.
Kamulaştırma davalarında bilirkişiliğin yargılama hukuku kuralları bağlamında ifade ettiği anlam ve özellikler bu çalışmanın ana çerçevesini oluşturmaktadır. Diğer bir ifade ile kamulaştırma davalarında bilirkişilerin seçilmesi, görevlendirmesi, raporun delil niteliği gibi yargılama hukukuna ilişkin konular üzerinde durulmuş olup; bilirkişilerin kamulaştırma davalarında kendi meslekleri çerçevesinde bilmeleri gereken bedel tespit esasları ile ilgili hususlara değinilmemiştir.
Çalışmada öncelikle kamulaştırma ve kamulaştırmasız el atma ile ilgili genel bilgiler verilmiş; akabinde genel bilirkişilik ile de karşılaştırmalı olarak kamulaştırma bilirkişilerinin seçimi, görevlendirilmesi, raporun hazırlanması, içeriği, rapora karşı koyma usulleri, raporun delil değeri gibi kamulaştırma bilirkişiliği ile yakından özellik arzeden konular incelenmeye çalışılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Kamulaştırma
.
Kamulaştırmasız El Atma
.
Bilirkişiliğe Yönelik Düzenlemeler
.
Bilirkişiye Başvurma Zorunluluğu
.
Bilirkişilerin Seçilmesi ve Nitelikleri
.
Kamulaştırma Davalarında Bilirkişi Kurulu Raporunun Hazırlanması, Mahkemeye Sunulması, Rapora İtiraz, Ek Rapor ve–veya Yeni Rapor Alınması ve Raporun Delil Değeri
.
Bilirkişi Ücretleri