Organik Tarımdaki Gelişmeler Prof. Dr. Celal Er, Prof. Dr. Dilek Başalma  - Kitap

Organik Tarımdaki Gelişmeler

2. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
310
Barkod:
9786051336718
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
203,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sürdürülebilir tarım demek, doğa dostu, çevre dostu tarım demektir. Gerek sürdürülebilir tarım ve gerekse iyi tarım uygulamalarını ifade edenler, alternatif tarım, ekolojik tarım ve organik tarım kavramları çoğu kez birbirinin yerine kullanılmaktadır. Hatta son zamanlarda hassas tarım uygulamaları da söz konusudur. Bu kitapta çok boyutlu olarak bunlara değinilmektedir. Türkiye’deki organik yetiştiricilik ile konunun akademik olarak ele alınması aynı döneme yani çeyrek asıra dayanmaktadır. Organik tarım en yüksek tarım bilgisine ve kültürüne sahip çiftçiler tarafından bilinçli bir şekilde kanun, yönetmelik ve kurallara uygun olarak yapılan tarımdır.
Kitapta, tarım, organik tarım mevzuatı ve teşkilatı, organik tarım uygulamaları, organik üretim, organik tarım ürünleri ekonomisi, organik tarımın geleceği başlıkları altında etraflı bir şekilde anlatılmıştır.
Bu kitap, ziraat fakültesi lisans ve lisans üstü öğrencilerine, bazı meslek yüksekokullarında organik tarım eğitim ve öğretimi programlarına, akademisyenlere ve ilgilenenlere, üreticilere yararlı olacaktır.