İnsan Hakları ve Demokratikleşme Açık Uçlu Soru Bankası Prof. Dr. Ahmet Nohutçu  - Kitap

İnsan Hakları ve Demokratikleşme

Açık Uçlu Soru Bankası

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
278
Barkod:
9786059414883
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
28 Mart 2015 tarihinde yapılan Kaymakamlık Sınavı önemli yenilikler getirmiştir. Sınavın ilk kez açık uçlu formatta yapılmış olmasının yanı sıra "Türkiye'de demokratikleşme ve insan hakları" alanındaki soruların oranı da artmıştır. Geçmişteki kaymakamlık sınavlarında "Türkiye'de demokratikleşme ve insan hakları" alanının sınavdaki ağırlığı %5'ken, 28 Mart 2015'te yapılan sınavda bu oran ilk kez %10 olmuştur. Bu kapsamda sınavda adaylara yöneltilen soruların 5 tanesi bu alandan gelmiştir.
Bu kitapta açık uçlu sınav formatının tüm teknik ve tarzlarını kullanarak tüm konuların en önemli noktalarını kapsayan 539 adet açık uçlu soru hazırlanmış. Adayların konu kısmını çalıştıktan sonra kendilerini sınavdaymış gibi bu açık uçlu sorularla denemeleri, hem konuları ne kadar hazmettiklerini hem de açık uçlu sınav formatına ne kadar hazırlıklı olduklarını ölçmeleri açısından son derece önemli olacaktır.
Bu kitapta yer alan sorular konularına göre altı bölüme ayrılmış ve her bölümün cevapları ayrı ayrı bölüm sonlarında okuyucusuna sunulmuş. Kitap da en son yapılan yasal değişikliklerden 6701 Sayılı İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu; 6713 Sayılı Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere İnsan Hakları ve Demokratikleşme alanında yer alan tüm ulusal ve uluslararası mevzuat gözden geçirerek hazırlanmış.
(Önsözden)