Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık – 2 (Temel Bilgiler – 2) Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özdemir  - Kitap

Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık – 2 (Temel Bilgiler – 2)

4. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
416
Barkod:
9789756146637
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Matematik Olimpiyatlarına hazırlanan İlköğretim ve Lise öğrencilerine, daha zor problemlerle derslerini renklendirmek İsteyen öğretmenlere, eğlenceli ve ilginç matematik problemleri çözmeyi seven herkese yararlı olabilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kitapta, yüzlerce çözümlü örneğin yanında, TÜBİTAK matematik olimpiyatlarında sorulmuş sorular ve çözümlerine yer verilmiştir. Ayrıca, dünya olimpiyatlarında konuyla ilgili sorulan Sorular ve çözümleriyle de konu zenginleştirilmiştir.
Olimpiyat kitapları herkese hitap eden kitaplar değildir, buna rağmen dördüncü baskıyı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kitapların geleceğin dehalarına faydalı olduğuna ve bundan sonrada olacağına inanıyorum. İkinci cildin bu baskısında, özellikle Kombinatorik konusundaki eksiklikler giderilmiş, konular daha detaylı incelenmiş ve mümkün olduğu kadar farklı sayma soruları ile bu soruların farklı çözüm yöntemlerine yer verilmiştir.
Ayrıca, her konuyla ilgili, AÜMO ve TÜBİTAK sınavlarında sorulan olimpiyat soruları da güncellenmiştir. Kitapların formatı; önce konu anlatımı, bol örnek çözümü sonra çözümlü test, klasik olimpiyat problemleri şeklindedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Toplamlar
.
Çarpımlar
.
Permütasyon
.
Kombinasyon
.
Dağılım
.
Olasılık
.
Bilim Açılımı
.
İspat Yöntemleri