Banket ve Servis Yönetimi Dr. Hüseyin Altınel  - Kitap

Banket ve Servis Yönetimi

1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
384
Barkod:
9786059440769
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın birinci bölümünde, Yiyecek-İçecek Hizmetleri başlığı altında; alanın temel kavramları, özellikleri ve sınıflandırmaları açılmaya çalışılmış. Sektörün temel özelliği emek yoğun faktör göz önüne alınarak, personel iş tanımlarına ve üniformalarına yer verildi. Bölümün sonunda, Turizm Teşvik Kanunu'n dan konuyla ilgili detaylar aktarılmış.
Banket Yönetimi başlıklı ikinci bölümde ise, banketin tanımıyla işletmelerde nasıl bir süreçle gerçekleştirildiği verilmeye çalışılmış. Banket Süreci; Kabul, Hazırlık ve Faaliyet Aşamalarıyla ele alınmış.
Son olarak üçüncü bölümde, Yiyecek-İçecek Faaliyetlerinin en hassas konularından olan Servis Yönetiminin detaylarına girilmiş. Servisin tanımıyla başlayan bu bölümde öncelikle Araç-Gereçler tanıtılmış. Devamında ise servis de yine bir süreç üzerinden ele alınıp; Hazırlık, Faaliyet ve Sonlanması, aşamalarıyla incelenmiş. Buradaki adımlarda Servis Usullerinden Boşların Toplanmasına, Konuk Tipleri ve Davranışlarından Sipariş Alınması, Oda Servisi ve Hesap Tahsili ve Konukların Uğurlanmasına kadar uzanan zincirin halkalarına yer verilmiş. Bu arada konular, 300'ün üzerinde görselle desteklenmiş.
(Tanıtım Bülteninden)