Modern Sezgisel Teknikler ve Uygulamaları Dr. Tunçhan Cura  - Kitap

Modern Sezgisel Teknikler ve Uygulamaları

1. Baskı, 
2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9789756797792
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, ekonomi ve mühendislik alanında çalışan araştırmacı ve öğrencileri hedeflemekte olup amacı, sezgisel tekniklerin yöneylem araştırması problemlerinde çözüm aracı olarak kullanılmasını göstermektedir. Bu kitapta, en güncel yaklaşımlar da dâhil olmak üzere altı farklı sezgisel teknik ele alınmıştır. Konular, ilgili tekniğin ortaya çıkış tarihine göre kronolojik olarak sıralanmıştır.
Çeşitli araştırmacılar tarafından çözümü aranan yöneylem araştırması problemlerinden bazıları, kitapta sunulan teknikler yardımıyla çözülmüş ve sonuçları tartışılmıştır. Kitabın herbir bölümü bağımsız olup sonuna çalışma soruları eklenmiştir. Kitapta, yöneylem araştırmalarında ve bilgisayar biliminde adı çok bilinen "Gezgin Satıcı Problemi", "Finansal Portföy Optimizasyonu" gibi birçok problem ayrıntısıyla incelenmiş ve çözülmüştür.
Bu kitabın hedef kitlesi işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri gibi birçok disiplindeki araştırmacılar ve öğrencilerdir. Kitap, aynı zamanda üniversitelerde ders kitabı olma niteliğini taşımaktadır.