Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve İlgili Mevzuat Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, Yrd. Doç. Dr. Hülya Taş Korkmaz, Yrd. Doç. Dr. Nedim Meriç  - Kitap
5. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
697
Barkod:
9786050500066
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Diğer basılarda olduğu gibi beşinci basıda da, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun doğru ve eksiksiz kanun metnine, ilgili mevzuat, geçerliliğini sürdüren içtihadı birleştirme kararları ve Anayasa Mahkemesi kararlarına yer verilmiştir.
Çalışmada Anayasa Mahkemesi kararlarına ilgili oldukları maddenin dipnotunda yer verilmiştir. Tek yıldız işareti (*) yanında, Hukuk Muhakemeleri Kanunu hükümleri ile ilgili olan veya gönderme yapılan gerek bu Kanun gerekse diğer kanun maddeleri yazılmıştır. İki yıldız işareti (**) yanında, ilgili maddenin varsa Alman ve İsviçre Usul Hukuku mevzuatındaki ilgili hükümler gösterilmiştir. Üç yıldız işareti (***) yanında ise, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin olan ve halen geçerliliğini koruyan tüm içtihadı birleştirme kararlarına kısa Özetleriyle birlikte, tarih, numara ve yayınlanmış oldukları Resmi Gazete tarih ve sayılan da belirtilerek yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa (İlgili Maddeler)
.
Adli Yargı TİK Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun
.
Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun
.
Hukuk ve Ticaret Mahkemeleri Yazı İşleri Yönetmeliği
.
Tebligat Kanunu ve Tebligat Tüzüğü
.
Avukatlık Kanunu
.
Harçlar Kanunu
.
İş Mahkemeleri Kanunu
.
Elektronik İmza Kanunu
.
Milletlerarası özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun
.
Milletlerarası Tahkim Kanunu