Türkiye Ekonomisinde Dış Ticaret ve Enflasyonun İstihdamsız Büyüme Üzerindeki Etkileri  Dr. Canan Demirci Çelikkol  - Kitap

Türkiye Ekonomisinde Dış Ticaret ve Enflasyonun İstihdamsız Büyüme Üzerindeki Etkileri

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
124
Barkod:
9786257858557
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
161,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ekonomik büyüme hem ülke ekonomisi hem de o ülkedeki hane halklarının yaşam standartlarının yükseltilmesinde çok önemli bir makro ekonomik değişkendir. Literatürden de bilindiği üzere ekonomik büyümenin istihdam artışı sağlaması beklenir. Ancak son yıllarda büyümenin istihdam yaratmaması tartışılmalara yol açmıştır.
Bu tartışmalar çerçevesinde, istihdamsız büyüme kavramının ortaya çıkışı, gelişimi, yarattığı sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerin yanı sıra; Türkiye ekonomisi özelinde dış ticaret ve enflasyon gibi makroekonomik göstergelerin büyüme ve istihdam üzerinde etkisi olup olmadığının analiz sonuçları bu çalışmada yer almaktadır.
Çalışmada; istihdamsız büyüme kavramının ne ölçüde gerçek olduğu, tarım ve sanayi sektörünün büyüme-istihdam ilişkisindeki payı, teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan Sanayi 4.0'ın istihdam ve ekonomik büyüme üzerinde ne kadar ve nasıl etki ettiği ve Türkiye ekonomisinin nasıl etkilendiği gibi sorulara cevap aranmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)