İş Kazası veya Meslek Hastalığından Kaynaklanan Maddi ve Manevi Tazminat Davaları Ali Güneren  - Kitap
İş Kazası veya Meslek Hastalığından Kaynaklanan

Maddi ve Manevi Tazminat Davaları

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
1672
Barkod:
9786055633417
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İş Kazası veya Meslek Hastalığından Kaynaklanan Maddi ve Manevi Tazminat Davaları, isimli bu eser, iş kazaları ve meslek hastalıklarının dolayısıyla konusuna giren uyuşmazlıkların ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve özellikle teknolojik gelişmelere paralel olarak artması ve bu kapsamda bir başvuru kitabının bulunmaması, uygulamada görülen yanlışlıklar karşısında uyuşmazlıkların çözümüne bir ölçüde katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır.
Eser; 1– Bedensel Bütünlüğün Zedelenmesinden Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları, 2– Destekten Yoksun Kalma Tazminat Davaları, 3– Ölüm veya Ruhsal Bütünlüğün Zedelenmesinden Kaynaklanan Tazminat Davaları, olmak üzere üç kitaptan oluşmaktadır.
Bu eserde, her üç tazminat davası, özellikle uygulama yönüyle ele alınmış, uygulayıcılara yararlı olacağı inancıyla usul konularına ayrıca yer verilmiş, gerekli görüldükçe öğretinin görüşüne de değinilmiştir. Başta HGK. ve 21. HD. kararları olmak üzere onbinlerce Yargıtay kararı titizlikle gözden geçirilerek örnek nitelikte olanlar ilgili bölümün sonuna konulmuş, kitabın sonuna ayrıntılı bir kavram dizini eklenmiştir.