Vergi Hukukunda Geriye Yürümezlik Esası Doç. Dr. Billur Yaltı  - Kitap

Vergi Hukukunda Geriye Yürümezlik Esası

1. Baskı, 
Aralık 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
245
Barkod:
9786053776369
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Nusret–Semahat Arsel Uluslararası Ticaret Hukuku Merkezi ile işbirliği halinde, uluslararası ve karşılaştırmalı boyutları ile Vergi Hukuku alanında ortaya çıkan sorunları irdelemek için düzenlediği konferanslarla, bu alanda hukuk politikası önerilerini de içerecek öğretiyi geliştirmeyi hedefliyor. Bu kitap, söz konusu hedefe uygun olarak 2 Aralık 2010 tarihinde İstanbul'da Koç Üniversitesi'nin düzenlediği ilk Uluslararası Vergi Hukuku konferansında tartışılan tebliğlerin derlendiği ve paylaşıldığı temel bir çalışma niteliğini taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Karşılaştırmalı Vergi Hukukunda Geriye Yürümezlik Esası
.
Avusturya Vergi Hukukunda Geriye Yürüme ve Haklı Beklentiler, Prof. Dr. Michael Lang –Christoph Marchgraber (Çeviren Araş.GÖr. Ege Berber)
.
İtalya ve Avrupa Birliği Deneyiminde Karşılaştırmalı ve Uluslarüstü Hukuk Açısından Vergilendirmede Geriye Yürümenin Özellikli Yönleri, Prof. Dr. Pasquale Pistone (Çeviren Araş.GÖr. Ege Berber)
.
Vergi Yasalarının Geriye Yürümesi: Hollanda Hukukunda Yer Alan Anayasal, Yargısal ve Oz–Denetimsel Sınırlamalar, Dr. Melvin Pauvvels (Çeviren Araş.GÖr. Gamze Gümüşkaya)
.
Türk Vergi Hukukunda Geriye Yürümezlik Esası
.
Vergi Aslı ve Fer'ileri Bakımından Geriye Yürümezlik Esası: "Haklılık" Ölçütü Üzerine Değerlendirmeler, Prof. Dr. Mustafa Akkaya
.
Vergi Cezaları Bakımından Geçmişe Yürüme: "Lehte–Aleyhte Kural" Üzerine Değerlendirmeler, Turgut Candan
.
Anayasa Mahkemesi'nin Vergi Konulu Kararları Bakımından Geriye Yürümezlik Esası: "Ex Tunç– Ex Nunc– Pro Futuro Etki" Üzerine Değerlendirmeler , Prof. Dr. Billur Yaltı