1. Bölümİşletmenin Temel Kavramları
1.1.1. İnsan Gereksinimleri
15
1.1.2. İnsan ve Toplum
17
1.1.3. Ekonomi ve Üretim İlişkisi
18
1.1.5. Üretim Etmenleri
19
1.1.6. Üretim Etmenlerinin Getirileri
24
2. BÖLÜMİŞLETMENİN AMAÇLARI VE İŞLETMENİNEKONOMİK YAPI İÇİNDEKİ YERİ
2.1. İşletmenin Amaçları
31
2.1.2. Topluma Hizmet Etmek
32
2.1.3. Toplumsal Kâr Sağlamak
32
2.1.4. Tüketiciye Hizmet Etmek
33
2.1.5. İşletmenin Varlığını Sürdürmek
33
2.1.6.1. İşletmenin Yakın Çevresiyle İlişkiler
34
2.1.6.2. İşletmenin Ulusal Çevresiyle İlişkiler
36
2.1.6.3. İşletmenin Bilimsel Çevreyle İlişkileri
38
2.1.6.4. İşletmenin Uluslararası Çevreyle İlişkisi
40
3. BÖLÜMYÖNETİM VE YÖNETİM YAKLAŞIMLARI
3.2. Yönetim Yaklaşımları
48
3.2.1. Geleneksel Yönetim Yaklaşımları
48
3.2.2. Davranışsal Yönetim Yaklaşımları
53
3.2.3. Modern Yönetim Yaklaşımları
56
4. BÖLÜMİŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI
4.1. İşletmelerin Sınıflandırılmasında Kullanılan Ölçütler
65
4.1.1. İşletmelerin Ekonomik Etkinliklerine Göre Sınıflandırılması
65
4.1.2. İşletmelerin Çalışma Konularına Göre Sınıflandırılması
66
4.1.3. İşletmelerin Sermaye Sahipliğine Göre Sınıflandırılması
67
4.1.4. İşletmelerin Yasalara Göre Sınıflandırılması
70
4.1.5. İşletmelerin Ekonomik Birleşmelere Göre Sınıflandırılması
73
4.1.6. İşletmelerin Dünya Ekonomisi Açısından Sınıflandırılması
75
4.1.7. İşletmelerin Büyüklüklerine Göre Sınıflandırılması
75
5. BÖLÜMİŞLETMELERİN KURULUŞ AŞAMALARIBÜYÜKLÜĞÜ VE KAPASİTESİ
5.1. İşletmenin Kuruluş Aşamaları
77
5.1.1. İşletme Kurma Kavramının Ortaya Çıkması
77
5.1.2. Ekonomik Araştırmanın Yapılması
78
5.1.3. Yasal Araştırmanın Yapılması
81
5.1.4. Finansal Araştırmanın Yapılması
83
5.1.5. Teknik Araştırmanın Yapılması
83
5.1.6. Yatırım Kararının Verilmesi ve Yatırımın Yapılması
83
5.2. İşletmenin Büyüklüğü ve Kapasitesi
84
5.2.1. Büyüklüğüne Göre İşletmeler
84
5.2.2. Büyük ve Küçük İşletmelerin Olumlu ve Olumsuz Yanları
86
5.2.3. İşletmelerin Büyümesi
87
5.2.4. Kıvamlı Büyüklükte İşletme
88
6. BÖLÜMİŞLETMENİN YÖNETİM İŞLEVLERİ VE PLANLAMA İŞLEVİ
6.1. Yönetim İşlevleri
91
6.1.1. Plânlama İşlevi
92
7. BÖLÜMİŞLETMENİN YÖNETİM İŞLEVLERİNDENÖRGÜTLEME İŞLEVİ
7.1. Bölümlere Ayırma
107
7.2. Yetki ve Sorumluluk Verme
111
7.3. Örgüt Yapılarının Belirlenmesi
113
7.4. Örgüt Şemalarının Düzenlenmesi
116
7.5. İşgören Gereksiniminin Belirlenmesi
118
7.6. İşgören Seçiminin Yapılması ve İş Görenlerin Eğitilmesi
121
8. BÖLÜMİŞLETMENİN YÖNETİM İŞLEVLERİNDEN YÜRÜTME VE UYUMLAŞTIRMA (KOORDİNASYON) İŞLEVİ
8.1. Yönetimde İletişim
127
8.2. Yönetimde Önderlik
132
8.3. Yönetimde Güdüleme
134
9. BÖLÜMİŞLETMENİN YÖNETİM İŞLEVLERİNDEN DENETLEME VE KARAR VERME İŞLEVİ
9.1. Denetleme Modelleri
141
9.2. Denetleme Türleri
142
9.3. Proje Denetleme Sürecinin Aşamaları
144
9.4.2. Karar Alma Süreci
150
10. BÖLÜMİŞLETMENİN ÜRETİM İŞLEVİ
10.2. Üretim Bölümünün Diğer Bölümlerle İlişkisi
158
10.4. Üretim Sistemleri
159
10.6. Üretim Etkinlikleri
161
10.7. Kalite Kontrolü
166
11. BÖLÜMPAZARLAMA İŞLEVİ
11.1. Pazarlamanın İşlevleri
169
11.2. Stratejik Pazarlama Plânı
172
12. BÖLÜMİNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
12.1. İnsan Kaynakları Yönetiminin İşlevleri
187
12.2. İnsan Gücünün Plânlanması
188
12.3. İş Analizinin Yapılması
188
12.5. İşgörenlerin İşe Alıştırılması ve Eğitilmesi
196
12.6. İşgören Değerlemesi
198
12.7. Ücret Belirlemesi
202
13. BÖLÜMFİNANSMAN YÖNETİMİ
13.1. Finans Yöneticisinin Görevleri
209
13.1.1. Finansal Plânlama ve Denetim Görevi
209
13.1.2. Fon Sağlama Görevi
210
13.1.3. Finansal Analiz
214
13.1.3.1. Finansal Analizde Oranların Kullanılması
215
13.2. Finansal Piyasalar
222
14. BÖLÜMMUHASEBE VE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME İŞLEVİ
14.1. Muhasebenin İşletmeye Katkıları
227
14.2. Muhasebe Kayıtlarını Etkileyen İlkeler
227
14.3. Muhasebe Türleri
229
14.4. Bilânço Kâr Zarar Hesabı ve Bütçeler
232
14.5. Araştırma ve Geliştirme İşlevi
240
14.5.1. Araştırma Çeşitleri
244
14.5.2. Geliştirme Çeşitleri
244
14.5.3. Yenilik Yaratma
245