Siber Güvenlik ve Elektronik Bileşenleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Naci Ünal  - Kitap

Siber Güvenlik ve Elektronik Bileşenleri

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
160
Barkod:
9786053201786
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
96,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Neredeyse insanlıkla yaşıt olan savunma ve güvenlik kavramları, bilim ve teknolojinin gelişiminde öncü rol oynamıştır. Günümüzde ise “bilgi” ve “iletişim” teknolojilerinin bir arada kullanımlarından doğan “bilişim” kavramı benzer rolü üstlenmektedir.
Özellikle 1991 yılından itibaren ticari olarak kullanılmaya başlanan internete, bulunulan her ortamda ulaşılması isteği, günümüzün akıllı telefonları ile tablet bilgisayarlarının geliştirilmesinde itici güç olmuş, yazılım alanındaki gelişmeleri de tetiklemiştir.
Bu durum; insanlığın sosyolojik dönüşüm evreleri boyunca ulaştığı; kara, deniz, hava ve uzay boyutlarına ilave olarak beşinci bir boyutu, “siber uzay” boyutunu da günlük hayatımıza kazandırmıştır. Elbette tıpkı diğer boyutlarda olduğu gibi “siber uzay” boyutunda da temel ihtiyaçlar karşılanmaya başladıkça, “güvenlik” konusu gündeme gelmiş ve “siber güvenlik” kavramı, bu boyutta yer alan tüm bireyler ve kurumlar için en önemli konulardan biri halini almıştır.
Bu kitap; elektronik ve haberleşme teknolojisinin siber güvenliğe dönüşüm sürecindeki teknolojik basamakları, “siber uzay”, “siber güvenlik” gibi kavramları ortaya çıkartan gelişim süreçlerini incelemektedir. Kitap içeriği oluşturulurken çok fazla teknik detaya girilmemiş, bu alanlarda akademik çalışma yapmakta olan bireyler ile savunma teknolojisini takip eden/ilgi duyan tüm okuyuculara ulaşacak şekilde, oldukça duru bir dille hazırlanmıştır.