Robot Tekniği Asım Kurtoğlu  - Kitap

Robot Tekniği

1. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
350
Barkod:
9786054220373
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
435,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yeni bir bilim alanı olarak kabul edilebilecek Robotik bugün bir çok üniversite ve yüksek okulun eğitim programlarına girmiş ve robotlar bilim kurgu yazılarına konu olma evresinden çıkmış endüstri ve başka alanlarda yaygın olarak kullanılma evresine varmıştır. Bugünün bilim kurgu yazıları ile ele alınan robotların birtakım özelliklerinin de yarının robotlarında kullanılacağı beklenmektedir. Gene aynı şekilde, robotların yeni kullanım alanları bulacağı, yaygınlıklarının artacağı, kullanımlarının kolaylaşacağı ve etkinliklerinin daha fazla olacağı düşünülmektedir.
Bu kitapta, robot teorisi yanında, daha çok endüstride kullanılan robotların mekanik yapıları, güç kaynakları, kontrol sistemi ve yapı elemanları ele alınmıştır. Endüstri robotları bugün, esnek otomatik üretim sistemlerinin ana elemanlarından biridir. Bu nedenle de, robotla donatılmış ileri üretim sistemleri projelerinde dikkate alınması gereken unsurlar ile güvenlik sistemleri ve güvenlik elemanlarına vurgu yapılmıştır.
Robotların gelişiminin önünü açan, veya bunları kolaylaştıran, gelişmeler bilgisayar tekniği, güç elektroniği, yazılım, algılayıcı tekniği, güç sistemleri vb konularda hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Ayrıca, bu alanlardaki ürünlerinin fiyatlarının da görece olarak düşmesi ve çalışma güvenilirliklerinin artması önemli aşamalar olarak algılanmaktadır. Robotların emekleme devresi ile kısa bir zaman öncesine kadar bilgisayarların kapasitelerinin düşüklüğünün doğurduğu güçlükler dikkate alındığında, bu tür gelişmeler ve ürünlerin robotların daha da mükemmelleşmesine önemli katkılar yapacağı açıktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Robotlar ve Robotik
.
Robot Kinematiği
.
Robot Güç Sistemleri ve Yardımcı Elemanları
.
Robot Dinamiği
.
Eklem Kontrolü
.
Kontrol Birimi ve Yörünge Polinomları
.
Robot Takım ve İş Aletleri
.
Robotlu Sistem Projeleri
.
Robot Sistemlerinde Güvenlik
.
Robot Programlama