Eğitime Hayır'a Hayır Jürgen Oelkers, Thomas Lehmann  - Kitap

Eğitime Hayır'a Hayır

1. Baskı, 
Ekim 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
231
Barkod:
9789758289752
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
52,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Merak, şüphe, sorgulama ve eleştiri yüzyıllar boyunca felsefenin, bilimin ve bilimsel bilginin ateşleyici kavramları olmuştur. İnsanın iç dünyası için her şüphe bir güveni talep etmiştir. İnsan ve toplum bu şüphe ve güvensizlik girdabından kendilerini kurtaracak ve ihtiyaçları karşılayacak aynı zamanda kendilerine güvenilecek kurumlan oluşturarak bireysel mutluluk ile toplumsal birlikteliği sağlamak adına faaliyet alanları kurmuş, geliştirmiş ve insanlığa armağan etmiştir.
Bugün bilginin öylesine yaygınlaştığı küresel dünyada, kendisine inanılan sistemler sorgulanır olmuştur. "Vaktiyle kendilerine güvenilen kelimelerin artan bir şekilde tırnak içinde kullanılmaya başlanılması izafileşmenin kesin bir belirtisidir" şeklindeki bir tespit bu kitabın çıkış noktasını oluşturmaktadır.
İşte bu izafileşmeye örnek eğitim kavramı ve kurumlarıdır. Bu kitap "eğitmek zorunda mıyız" sorusunun cevabını araştırmakta buradan hareketle felsefi, pedagojik ve eğitim bilimsel bir bakışla eğitime karşıt düşüncelere cevap aramaktadır...
(Tanıtım Bülteninden)