Laboratuar Teknikleri ve Temel Gıda Analizleri Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Gamlı  - Kitap

Laboratuar Teknikleri ve Temel Gıda Analizleri

3. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
204
Barkod:
9786059666657
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gıda maddelerinin hazırlanmasında, üretilmesinde ve depolama koşullarında gerekli olan kalitenin sağlanmasında gıda ile ilgili olarak yapılacak olan kontrol testleri büyük önem taşımaktadır. Laboratuar koşullarında gerçekleştirilen gıda kontrol uygulamalarındaki analizlerde genellikle kimyasal maddeler, bunlardan elde edilen çözeltiler, indikatörler ve bazı laboratuar cihazları kullanılmaktadır. Gıdaların kontrol uygulamalarındaki analizlerde kimyasal maddeler kullanılmakta; kimyasal maddelerin özellikleri, tehlike durumları, depolanma durumları ve laboratuar çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususların bilinmesi büyük önem taşımaktadır.
Bu çalışma kapsamında, gıda teknolojisi alanında (önlisans/lisans) laboratuar teknolojilerinde çözelti derişimleri, çözelti hazırlama kavramı, gıda kontrollerinde kullanılan bazı çözelti ve indikatörler, laboratuarlarda kullanılan temel ekipmanlar ve bunların genel özellikleri ile birlikte gıda bölümlerinde sıklıkla uygulanan temel gıda maddelerine uygulanan bazı analizlere yer verilmeye çalışılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Laboratuar Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
.
Çözeltiler
.
İndikatörler
.
Kantitatif Analizlerde Hata Kaynakları ve Hataların Giderilmesi
.
Gıdalara Uygulanan Temel Analizler
.
Gıda Maddelerinde Uygulanan Bazı Özel Analizler