Adi Konkordatoda Geçici Mühlet Kararının Etkileri Dr. Mesut Köksoy  - Kitap

Adi Konkordatoda Geçici Mühlet Kararının Etkileri

1. Baskı, 
Ağustos 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
453
Barkod:
9786258153989
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
594,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Konkordatodan beklenen amacın gerçekleşmesi için geçici mühlet aşamasında alacaklıların, borçlunun ve kamunun menfaatlerinin telif edilmesi bir zorunluluktur. Kanun koyucu işaret ettiğimiz menfaat grupları arasındaki dengeyi telif etmek ve geçici mühletin kendisinden beklenen fonksiyonu ifa etmesini sağlamak üzere geçici mühlet kararı ile birlikte bir de geçici konkordato komiseri atanmasını öngörmüştür.
Kanun koyucu geçici mühlete ilişkin detaylı düzenlemeler yapmak yerine, geçici mühletin kesin mühletin hukuki sonuçlarını doğuracağını hüküm altına almıştır. Ayrıca ortaya çıkması muhtemel bazı sorunları önlemek amacı ile kesin mühletin kaldırılması ve reddine ilişkin hükümlerin kıyasen geçici mühlet hakkında da uygulanacağına dair özel bir hüküm sevk etmiştir.
İşaret ettiğimiz düzenlemelerden hareketle Dr. Köksoy, mukayeseli hukuku da dikkate alarak öğreti ve uygulama görüşlerini çalışmasına yansıtmış, gerekli yerlerde kendi görüşlerini de cesurca ifade ederek çalışmaya özgünlük kazandırmış; bu dönemde ortaya çıkan veya çıkması muhtemel sorunlara ilişkin yerinde çözüm önerileri sunarak çalışmasını zenginleştirmiştir.