Avrupa Birliği Ülkeleri ve Türkiye'de Bireysel Yaşam Tatmini ve Mutluluk Düzeylerini Etkileyen Faktörlerin Karşılaştırmalı Analizi Doç. Dr. Sibel Selim  - Kitap

Avrupa Birliği Ülkeleri ve Türkiye'de Bireysel Yaşam Tatmini

ve Mutluluk Düzeylerini Etkileyen Faktörlerin Karşılaştırmalı Analizi

1. Baskı, 
Aralık 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
221
Barkod:
9786053440185
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Öznel iyi olma, insanların kendi yaşam değerlendirmelerini anlamayı amaçlayan bir psikoloji dalıdır. Yaşam tatmini ve mutluluk, birbiri ile deneysel olarak ilişkili ancak kavramsal olarak farklı iki öznel iyi olma ölçütüdür. Bu çalışma kapsamında, AB ülkelerindeki ve son yıllarda hızlı bir politik, ekonomik ve sosyokültürel değişim yaşayan Türkiye'deki bireysel yaşam tatminini ve mutluluğu etkileyen faktörlerin kapsamlı ve karşılaştırmalı bir analizi gerçekleştirilmiştir.
Bu çalışmanın sonuçları göstermektedir ki, Türkiye ile AB ülkeleri arasında yaşam tatmini ve mutluluğu etkileyen faktörler konusunda önemli farklılıklar bulunmaktadır. Türkiye'nin AB'ne hızlı bir şekilde entegre olabilmesi için oluşturulan sosyal, kültürel ve ekonomi politikalarında bu farklılıklar ve benzerliklerin göz önünde bulundurulmasının oldukça önemli olduğuna inanılmaktadır. Bu çalışma kapsamında elde edilen sonuçlar temel alınarak, hem AB'de hem de Türkiye'de yaşam kalitesinin artırılması için bazı öneriler yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avrupa Birliği Ülkeleri ve Türkiye'de Bireysel Yaşam Tatmini ve Mutluluk Düzeylerini Etkileyen Faktörler
.
Literatür Taraması
.
Kalitatif Tercih Modelleri
.
Uygulama