Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suçlar, İşkence Suçları AYM, AİHM ve Yargıtay Kararları İle F. Vildan Yirmibeşoğlu  - Kitap

Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suçlar, İşkence Suçları

AYM, AİHM ve Yargıtay Kararları İle

1. Baskı, 
Kasım 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
480
Barkod:
9786050513011
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
700,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, çok iddialı olmamakla birlikte, Elie VViesei'nin dediği gibi, Adaletsizliği engelleyecek gücümüzün olmadığı zamanlar olabilir; ama itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı diyerek önümüze çıkarılan tüm zorluklara rağmen, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün olduğu ve herkese eşit uygulandığı bir toplumun inşası için çalışan adil ve tarafsız yargı mensuplarına, yürüdükleri yolda bir ışık ve yol levhası olma çabası taşımaktadır.
Bu kitabın yazımının diğer bir nedeni ise 16 Nisan 2017 tarihi itibarıyla artık yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle; özel ve dokunulmaz, siyaset üstü bir statüye sahip Cumhurbaşkanlığı makamının, bulunduğu konumdan alınıp oldukça geniş yetkiler tanınarak devlet ve özellikle günlük siyaset hayatına dahil edilmesinden sonra TCK'nun 299. Maddesinin yeni bir değerlendirmeye tabi tutulmasının hem doktrin hem de uygulayıcılar açısından bir zorunluluk olduğuna inancımızdan kaynaklanmıştır. TCK'nun 299. Maddesinin Anayasanın 10., 25. ve 26. maddeleri karşısında ceza adalet sistemine uygun, daha özgürlükçü bir yaklaşımla yeniden ele alınarak düzenlenmesi gereği de bu çalışmanın hem nedeni hem de konusu olmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar
.
İşkence ve Eziyet Suçları
.
Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar
Kitapla İlgili Kategoriler