Linux BackTrack 5 Kemal Demirez  - Kitap

Linux BackTrack 5

2. Baskı, 
Eylül 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
334
Barkod:
9789758878857
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilişim güvenlik profesyonelleri, ağ ve sistemlere gelebilecek saldırılar ve bu saldırıların engellenmesi konusunda derin bilgi ve birikim sahibi olan uzmanlardır. Hackerların kullandığı tüm saldırı yöntemlerini ve bu saldırıların nasıl bertaraf edileceğini çok iyi bilirler. Tüm bunlar için belirli bir bilgi ve becerinin olması yanında, kullanabilecekleri çeşitli materyallerin de olması gerekmektedir. İşte bu materyallerden en önemlilerinden bir tanesi, belki de en önemlisi, Linux’un güvenlik profesyonelleri için geliştirilmiş bir denetim ve test platformu olan ve aynı zamanda bedava sahip olabileceğiniz BackTrack 5 işletim sistemidir.
Bu çalışmada, temel BackTrack 5 araçları ve bu araçların penetrasyon testlerinde (pentest-sızma testi) nasıl kullanılacağıyla ilgili bilgiler bulunacaktır. Türkiye’de hiç Türkçe kaynak bulunmayan böyle bir konuda (dünya da da pek fazla basılı kaynak olmadığını söyleyebilirim) elimden geldiğince faydalı olabilecek bir kitap hazırlamaya çalışılmıştır.
Bu kitapta anlatılan yöntemlerin ve Linux BackTrack 5 işletim sistemindeki test araçlarının kanuna aykırı ve yasadışı kullanılması durumunda yazar ve yayınevi sorumlu tutulamaz. Kitapta anlatılan yöntemler, verilen örnekler tamamen eğitim amaçlı olup, bu bilgi ve yöntemlerin her ne şekilde olursa olsun yasadışı kullanılmasından doğabilecek sonuçlar ve yasal yükümlülükler yazar ve yayınevini bağlayıcı değildir, yazar ve yayınevi sorumlu tutulamaz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tanımlar
.
BackTrack 5 Kurulumu
.
Linux Shell (Kabuk) ve Konsol
.
BackTrack 5 Araçları
.
Forensics
.
Raporlama Araçları