Diferansiyel Denklemler Dr. Ömer Faruk Gözükızıl, Dr. İrfan Şiap  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
294
Barkod:
9789758644032
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Diferansiyel denklemler bilim ve mühendislik dallarında en çok kullanılan ve gereksinim duyulan konuların başında yer alır. Denklemlerin oluşturulması, oluşan denklemin incelenerek uygun çözüm yönteminin belirlenmesi ve elde edilen çözümlerin sağlıklı yorumu önemlidir.
Diferansiyel denklemler dersinin genel amacı, öğrenciyi diferansiyel denklem türleri ile tanıştırmak, denklemlerin tanınmasını ve uygun çözüm yöntemlerinin doğru seçimini sağlamaktır. Her bilim dalının farklı ağırlıkta ve sıklıkta karşılaştığı diferansiyel denklem tipleri olduğundan, özel denklem türlerinin ele alınması farklı bir yaklaşım ve ilgi gerektirir.
Bu kitap diferansiyel denklemlerin oluşturulması (yani modelleme) ve denklem uygun çözüm yönteminin belirlenmesi unsurları birleştirilerek yazılmıştır. Denklemlerin oluşturulması ile ilgili geniş yelpazede örnek olay ve problem üzerinde durulmuştur. Böylelikle öğrencinin somut olaylar ile matematik bilgisi arasında ilişki kurması sağlanarak, matematik bilgilerinin kullanıldığı önemli uygulama alanları olduğunu görmesi hedeflenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Birinci Mertebeden Diferansiyel Denklemler
.
Yüksek Dereceden Diferansiyel Denklemler
.
Laplace Dönüşümünü Kullanarak Diferansiyel Denklemlerin Çözümü
.
Yüksek Mertebeden Lineer Diferansiyel Denklemler
.
Seri Yöntemiyle Lineer Diferansiyel Denklemlerin Çözümü
.
Diferansiyel Denklem Sistemleri