Tüketici Hukukunda Taksitle Satışlar Veysi Pekacar  - Kitap

Tüketici Hukukunda Taksitle Satışlar

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
117
Barkod:
9786257603157
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
185,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitapta taksitli satışlar tüketici hukuku açısından ele alınmış. Taksitli satışlar tüketici mevzuatı kapsamında incelenmiş uygulamada ortaya çıkabilecek hukuki sorunların değerlendirmesi yapılmıştır. Bu çalışma uygulama alanında avukatlar ve hakimler için kaynak probleminin azaltılmasına katkı sağlanması düşüncesiyle hazırlanmış.
Kitap üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel olarak taksitle satış sözleşmesi ele alınmış tanımı, hukuki ve unsurları incelenmiş. Bu kapsamda tüketici hukukunda taksitle satış sözleşmesini düzenleyen hükümler ve bu hükümlerin uygulama alanı hakkında bilgi verilmiş. Tüketici hukuku kapsamında taksitle satışların incelendiği bu kitapta ikinci bölümde gerek tabi olduğu şartlar gerekse unsurları açısından farklılıklar taşıması bakımından ön ödemeli satış sözleşmelerinin ayrı olarak genel hatlarıyla incelenmesi yapılmış. Üçüncü bölümde taksitle satış sözleşmesi ve ön ödemeli satış sözleşmesinin karşılaştırması yapılmış ve her iki sözleşmede uygulanacak ortak hükümler ele alınmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Taksitle Satış Sözleşmesi
.
Ön Ödemeli Taksitle Satım Sözleşmeleri
.
Taksitle Satış Sözleşmesi ve Ön Ödemeli Satış Sözleşmesinin Karşılaştırılması, Her İki Sözleşmede Uygulanacak Ortak Hükümler
Kitapla İlgili Kategoriler