Medikal Turizm ve Stratejik Analiz Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Sevil  - Kitap

Medikal Turizm ve Stratejik Analiz

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
184
Barkod:
9786050331325
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Medikal turizmin fırsatlarla dolu niş bir alan sunması ve sağladığı yüksek katma değer, çok sayıda ülke ve kuruluşu bu konuda strateji geliştirmeye yönlendirmiştir. Türkiye'nin medikal turizmdeki mevcut durumunun incelenip analiz edilmesi, yöneticilere ve karar vericilere strateji geliştirme konusunda önemli bilgiler verecektir. Bu analiz için kullanılabilecek yöntemlerden bir tanesi de SWOT analizidir. Böylelikle mevcut durum analiz edilerek geleceğe yönelik stratejiler planlanabilir. Kitap içerisinde Türkiye'nin mevcut durum analizi yapılmış ve bu durum ayrıntılı olarak değerlendirilmiş.
Kitabın tamamında medikal turizm kavramı, sağlık turizmi kavramından ayrıştırılarak kullanılmıştır. İlk bölümde sağlık turizmi kavramı türleri ile ele alınmış, sonraki bölümlerde medikal turizme dair tüm yönler ayrıntılı olarak incelenmiştir. Çünkü sağlık turizmi kavramının günümüzde popüler olmasının da asıl sebebi, ne termal ve SPA-Wellness turizmi ne de ileri yaş ve engelli turizmidir.
Medikal turizme dair kapsamlı bir içerik ile sunulan kitabın; Sağlık Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Turizm Fakülteleri, Sağlık Turizmi İşletmeciliği, Sağlık Turizmi Yönetimi ve seçmeli ders olarak okutulan çok sayıda bölümde eğitim gören öğrenciler başta olmak üzere, akademisyenler ve konuya ilgi duyan sektör çalışanları için faydalı bir kaynak olması amaçlanmış
(Tanıtım Bülteninden)