Bilgi ve Belge Yönetimi Kuramsal Yaklaşımlar Bülent Yılmaz, Turgay Baş, Semanur Öztemiz, Meltem Dişli  - Kitap

Bilgi ve Belge Yönetimi

Kuramsal Yaklaşımlar

Bülent Yılmaz, (Yayına Hazırlayan)Turgay Baş, (Yayına Hazırlayan)Semanur Öztemiz, (Yayına Hazırlayan)Meltem Dişli (Yayına Hazırlayan)

1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
452
Barkod:
9786052015414
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kuram (teori) kavramı Yunanca "görmek" anlamına gelmektedir; bilmek, kavramak, anlamak olarak da düşünülebilir. Kuram kavramlarla uğraşır, onları üretir ve onlarla ilerler, konuşur. Evrene, dünyaya, topluma ve insana dair gerçeği bilmemizi/kavramamızı sağlayan, bunun için kavramlar üreten bir alandır kuram. Bilgi ve belge yönetimi alanında nereye doğru gittiğimizi anlamak, geleceği görmek, bu alanın gerçeğini kavramak ancak kuramsal yaklaşımlarla olanaklıdır.
Hele bir uygulama alanı olarak teknolojinin alanımızdaki ağırlığı ve deyim yerindeyse, "meydan okumaları" bu denli artmışken kuram bir o kadar gerekli, önemli ve değerli görünmektedir. Kuram teknoloji içinde ya da ona göre konumlandırıyor gibi. "Bu alanın ve mesleğin yok olacağına" dair "rivayetleri" içerecek noktalara ulaşan bu meydan okumaya yanıt yine kuram ile verilmelidir. Bu yayının temel gerekçesi bu meydan okumalara küçük de olsa bir yanıt verme çabasıdır. Kuram bir bilgi alanının/disiplinin içeriği ve temeli anlamına gelir. Kuramı zayıf bir alanın temeli ve içeriği zayıf demektir. Kuramsal zayıflama ve geriye gidiş o alanın ve dolayısıyla uygulamanın da geriye gidişine neden olur. Bu yayın, alanımızda kuramsal geriye gidiş ve zayıflamaya karşı küçük bir çabadır.
(Tanıtım Bülteninden)