İcra ve İflas Hukuku Ders Notları (7099 ve 7101 sayılı Kanunlarla yapılan değişiklikler ile birlikte) Prof. Dr. L. Şanal Görgün, Dr. Öğr. Üyesi Barış Toraman, Dr. Mehmet Kodakoğlu  - Kitap

İcra ve İflas Hukuku Ders Notları

(7099 ve 7101 sayılı Kanunlarla yapılan değişiklikler ile birlikte)

2. Baskı, 
Temmuz 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
304
Barkod:
9786058187252
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İcra ve iflâs hukuku son derece önemli bir hukuk disiplinidir. Bir hukukçu, hangi hukuk disiplininde kendini yetiştirirse yetiştirsin, iş bir hakkın elde edilmesine geldiği zaman, karşı tarafla uzlaşma (örneğin arabuluculuk) imkânı yoksa, istese de istemese de, icra ve iflâs hukuku kurallarına ve Devletin cebri icra organlarına başvurmak zorundadır.
«İcra ve İflâs Hukuku Ders Notları » olarak hazırlanırken, öğrencilerin temel ders kitaplarının yanında, konuları tekrar edebilmeleri, icra iflâs hukukunun farklı ve anlaşılması güç konularını somutlaştırabilmeleri için gerekli olan hususlar aktarılmaya çalışılmış.
Bu çerçevede, paragraflar altında, aktarılan konuya ilişkin somut örneklere, başka konularla benzerlik ve farklılıklara dikkat çeken kısa notlara, ayrıca pek çok konuda karşılaştırma tablolarına ve bazı şemalara yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İcra ve İflas Hukukuna Giriş
.
İcra Hukuku (Cüz'i İcra)
.
İflas Hukuku
.
Konkordato ve Yeniden Yapılandırma Hukuku
.
Konkordato ve Yeniden Yapılandırma Hukuku
Kitapla İlgili Kategoriler