Türk Borçlar Hukuku Genel Hükümler Prof. Dr. Safa Reisoğlu  - Kitap

Türk Borçlar Hukuku Genel Hükümler

25. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
498
Barkod:
9786053331728
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Diğer Baskılar
20. baskı
Ocak 2008
0
0 (%NaN)
Kitabın Açıklaması
Kitabın hazırlanışında göz önünde bulundurulan temel unsur, doktrin ve uygulamayı birlikte yansıtan ve ilkelere ağırlık veren bir sistem içinde Borçlar Hukukunun Genel Kurallarını incelemek olmuştur. Kitapta, Yargıtay içtihatlarına, özellikle İçtihadı Birleştirme ve Hukuk Genel Kurulu kararlarına geniş ölçüde yer verilmiş; ayrıca, Federal Mahkemenin 1912–2009 yılları arasında yayınlanmış bulunan kararlarında yer alan görüşler ilgili paragraflarda değerlendirilmiştir.
Borçlar Hukukunun öğrencilerimiz tarafından daha kolay anlaşılması amacıyla, kitabın metninde ilkelere yönelik açıklamalara öncelik verilmiş, Yargıtay ve Federal Mahkeme kararlarına ilişkin önemli bilgilerin, bu suretle uygulamada ortaya çıkan örnek olayların ve sorunların bir bölümü dip notlarında yer almıştır. Öğrencilerimiz, çalışmalarında, kitabı dip notlarıyla birlikte okumalıdırlar. Yürürlükteki Yasanın yerini alacak olan “Türk Borçlar Kanunu Tasarısı” hazırlanmış ve Ekim 2009’da TBMM.nin gündemine girmiş bulunmaktadır.
Borçlar Kanunu’nun “Genel Hükümler” bölümüne tasarıyla getirilen değişiklikler sınırlıdır. Tasarıda, önemli bir yenilik olarak, Borçlar Kanunumuzda mevcut olmayan “Genel işlem koşulları” düzenlenmiştir. Kitabımızın bu basımında, Tasarıda yer almış bulunan “Genel hükümlere” ilişkin değişikliklerin tamamına yakın bir kısmı dip notlarında bilgiye sunulmuştur. Yeni bir müessese olan “Genel işlem koşulları” ise, ayrı bir paragrafta sistematik olarak incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Borçlar Hukukuna Giriş
.
Borcun Kaynakları
.
Borçların Sonuçları
.
Borçların Sona Ermesi
.
Borç İlişkilerinde Özel Durumlar
.
Alacağın Temliki ve Borcun Nakli