Yapısal Jeoloji ve Uygulamaları Prof. Dr. M. Erkan Karaman  - Kitap

Yapısal Jeoloji ve Uygulamaları

4. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
522
Barkod:
9789759497002
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yapısal Jeoloji, yerbilimlerinin temel uğraş alanlarından birisidir. Bu eser, yerbilimciler tarafından bilinmesi gereken yapısal jeolojinin önemli temel kuralları, konu ve uygulamalarını kapsar.
Eser, üniversitelerimizdeki yapısal jeoloji ders müfredatlarına uygun hazırlanmıştır. Bu nedenle jeoloji bölümü öğrencilerinin bu kitaptaki tüm konu ve uygulamalardan rahatlıkla yararlanabilmeleri mümkündür. Diğer yandan, başta jeofizik mühendisleri, maden mühendisleri, inşaat mühendisleri, deprem mühendisleri ve jeomorfologlar için de zengin konu ve uygulamalar içerir.
Kitapta yer alan uygulamaların kolay anlaşılabilmesi için özellikle şekil ve çizimler, bilgisayar ortamında son derece güzel, çarpıcı ve titiz bir şekilde çizilmiştir. Konular için, sade bir anlatım dili kullanılmış, uygulama ve problemler öğrenciyi yormadan, sıkmadan kolay öğrenebileceği bir yöntemle açıklanmaya çalışılmıştır. Uygulamalar, kolaydan zora doğru ve en temel konulardan daha karmaşık olanlarına doğru belirli bir düzen içerisindedir. Bu baskıdaki en önemli değişiklik ise, çok sayıda doğadan fotoğraflar konularak, kitaba görsel bir özellik kazandırılmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kayaçları Etkileyen Kuvvetler ve Gerilmeler
.
Çatlaklar, Faylar
.
Doğrultu Atımlı Fay Zonları ve Jeolojik Özellikleri
.
Kıvrımlar, Klivaj, Çizgisel Yapılar
.
Levha Tektoniği, Depremler, Düzlemsel ve Çizgisel Yapılar
.
Kontur Diyagramları, Gül Diyagramları