Yurtiçi ve Yurtdışı Harcırah Ödemelerinin Vergilendirilmesi İmdat Türkay  - Kitap

Yurtiçi ve Yurtdışı Harcırah Ödemelerinin Vergilendirilmesi

1. Baskı, 
Mart 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
138
Barkod:
9789750072543
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
68,00
İndirimli (%75):
17,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
2. baskı Yeni Baskı
Ocak 2013
275,00
45,00 (%84)
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, yurtiçi ve yurtdışı harcırah ödemelerinin vergilendirilmesi hakkında genel mahiyette uygulamaya dönük örnekli açıklamalar yapılacaktır. Öncelikle Harcırah Kanunu kapsamında olan kurum ve kuruluşlar tarafından ödenecek harcırah ödemeleri hakkında bilgiler verilecek ve daha sonra ise Harcırah Kanunu kapsamında olmayan kuruluşlar tarafından yapılacak harcırah ödemelerinin vergilendirilmesi incelenecektir.
Ayrıca, Harcırah Kanunu kapsamı dışında bulunan kuruluşlar tarafından teftiş, denetim ve inceleme yetkisine haiz personel ile diğer personele yapılan gündeliklerin vergiden istisna edilecek tutarının tespiti ile kuruluşlar tarafından harcırah vermek suretiyle görev mahalli dışına gönderilen personele, belge karşılığı konaklama bedeli ödenmesi yanında ayrıca gündelik de ödenmesi durumunda vergiden istisna edilecek gündelik tutarının ne şekilde hesaplanacağı konusuna açıklık getirilecektir.
Bu çalışmada harcırah ödemelerinin tüm yönleriyle incelendiği söylenemez, ancak genel olarak uygulamada ortaya çıkan sorunlar ele alınmış ve örnekli açıklamalara yer verilmiştir. Bu çalışmanın ilgililere faydalı olmasını temenni edilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yurtiçi Harcırah Ödemelerinin Vergilendirilmesi
.
Yurtdışı Harcırah Ödemelerinin Vergilendirilmesi
.
Harcırah Ödemelerinin Gider Yazılması