Dönüşümcü Liderlik Bağlamında Örgütsel Vatandaşlık ve Örgütsel Adalet Doç. Dr. Celaleddin Serinkan, Yasemin Ürkek Erdiş  - Kitap
Dönüşümcü Liderlik Bağlamında

Örgütsel Vatandaşlık ve Örgütsel Adalet

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
238
Barkod:
9786051337555
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Örgütsel vatandaşlık kavramı da son yıllarda oldukça tartışılmaya ve araştırma konusu yapılmaya başlanmıştır. Nasıl ki bir ülkede yaşayan insanlar, oranın vatandaşı olarak her türlü sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıp ülkenin daha iyi hale gelmesi için çabalıyorlarsa, içinde bulundukları örgüt (işletme, organizasyon, teşebbüs) için de görevlerini en iyi şekilde yapıp kendilerinden beklenilenin üstünde gayret göstermeleri gerekmektedir.
Dönüşümcü liderler de takipçilerini, çalıştıkları örgüte bağlayıp potansiyellerinin tamamını kullandırmaya çalışıp örgütsel vatandaşlığı tesis etmeye çalışırlar. Bunu yaparken de örgütsel adaletten ayrılmamaya özen göstermelidirler. İşyerine bağlı olan ve örgütsel adaletin sağlandığı organizasyonlar, daha başarılı olacaktır.
Bu kitapta ele alınan konular, akademisyenlere, öğrencilere ve iş hayatı içinde olan herkese yararlı olacak konuları kapsamaktadır.