Betonarme Cilt:1 Yapıların Hesap ve Tasarım Esasları Prof. Dr. Zarifa Hanmehmetova  - Kitap

Betonarme Cilt:1

Yapıların Hesap ve Tasarım Esasları

1. Baskı, 
Şubat 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
452
Barkod:
9789755113005
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yapı üretiminin ileri aşaması olan prefabrikasyon ve ön gerilmeli betonarme yapı teknolojisinin Türkiye'de genişletilmesi ve yaygınlaştırılması bu yapıların hesap ,ve tasarım metotların işlenmesine bağlıdır. Bilindiği gibi, ülkemizde bu konular yeterince işlenmediğirıden, prefabrikasyon ve ön gerilmeli betonarme yapı üretimi yetersizdir.
Bu eksikliği dikkate alarak, yazar bu kitabı kaleme almış bulunmaktadır.
Aynı isim altında 1999 yılında çıkan kitabın ikinci baskısı olan bu kitap, hesap ,yöntemleri açıklayan hesap örnekleri içermektedir. Yapı sistemlerin önemli taşıyıcı elemanı olan döşemelerin prefabrik, boşluklu ve öngerilmeli olarak hesapları ve tasarım örlnekleri içermektedir. Ayrıca, ülkemizde en çok rastlanan monolitik karkas yapıların hesap esasları detaylı olarak bir karkas yapı hesabında ele alınmıştır.
Eser inşaat mühendislerine, prefabrikasyon tasarımı sektörlerinde çalışan inşaat elemanlarına, Betonarme III, Ön gerilmeli Betonarme gibi dersleri alan öğrencilerine ve uygun konularda Doktora çalışmaları yapan inşaat yüksek m.ühendisleri için ek kaynak olarak hizmet edeceğini umuyorum..
Prof Dr. Zarifa HANMEHMET