Arduino İle Robotik Uygulamalar Mehmet Akif Ocak, Abdullah Alper Efe  - Kitap

Arduino İle Robotik Uygulamalar

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
263
Barkod:
9786051703114
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
310,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Arduino ile Robotik Uygulamalar kitabının amacı, robotik teknolojisi ile ilgili temel bilgi, beceri ve kavramları okuyucuya sunmak ve okuyucuyu kendi uygulamalarını yapacak düzeye ulaştırmaktır. Nesnelerin İnterneti, Yapay Zekâ, Robotik ve STEM vb. kavramların yoğun şekilde kullanıldığı günümüzde Arduino ile Robotik Uygulamalar kitabı; tasarım, kodlama, hareket, sensörler, uzaktan kontrol, elektrik-elektronik, mekatronik vb. alanların beraberce kullanılmasını gerektiren çok disiplinli robotik uygulamaların oluşturulması, genişletilmesi ve kişiselleştirilmesi yönünde okuyucuya rehberlik etmektedir. Kitapta yer alan içerik sıralaması ve sunuş biçimi, özelikle tasarım, kodlama ve elektronik konusunda kendini sınırlı hisseden bireyleri belli bir oranda uzmanlığa taşıyacak şekilde tasarlanmış.
Kitapta robotların tarihsel gelişimi ile birlikte çok çeşitli robotik görevleri kapsayan bilgiler mevcuttur. Arduino teknolojisinin donanım ve yazılım konusundaki esnek ve kolay yapısı kullanılarak, her bir bölüm, önceki bölümün üzerine inşa edilerek yeni bilgi ve gereksinimlerin verilmesine özen gösterilmiştir. Kitaptaki bölümler, kodlama ve tasarım konusunda uzman kişilerin, istedikleri uygulamadan başlayabilecekleri kategorik şekilde modüler yapıda hazırlanmış.
Kitapta yer alan robotik uygulamaların kodları satır satır açıklanarak okuyucuların kendi özgün robotik uygulamalarını geliştirmeleri hedeflenmiş. Temel ve ileri düzey robotik uygulamalar için adım adım tasarım işlemleri gösterilmiştir. Bunun yanında farklı sensör, motor ve kontrollerin kullanılmasına özen gösterilerek okuyucunun kendi özgün robotik projelerini geliştirmesi amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Robotların Dünyası
.
Farklı Alanlarda Robot Uygulamalar